Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Maria Oprea – manager de succes în turism din Câmpeni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elena Maria Oprea este unul dintre managerii de succes din Câmpeni, în domeniul turismului, fiind printre puţinii oameni de afaceri din Munţii Apuseni care activează în acest sector având studii de turism şi agroturism. Beneficiind de studiile de specialitate, Maria Oprea a înfiinţat Agenţia de Turism „Elmaria Turism” din Câmpeni, care are un rol foarte important în promovarea turismului în Ţara Moţilor, dar şi în ţară, dispunând de o impozantă bibliotecă.
Doamna Maria Oprea se implică în mod deosebit de păstrarea tradiţiilor populare ale moţilor: păstrarea folclorului popular moţesc, achiziţionarea de vestimentaţii feminine şi masculine din cele mai vechi timpuri, obiecte de uz casnic, gospodăresc, cărţi şi documente vechi de peste 150 de ani, cu diferite caracteristici: ecumenic, personalităţi istorice, din literatura română a marilor noştri clasici, personalităţi ştiinţifice cu sorgintea în Ţara Moţilor şi în România. Promovează păstrarea gustului popular şi a tuturor tradiţiilor, ritualurilor moţilor de odinioară, în cântece, dansuri moţeşti specifice tuturor sărbătorilor creştin-ortodoxe, iar în acest scop organizează, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, excursii şi programe artistice cu colinde şi melos popular, reuşind să implementeze în rândul tineretului adevăratele valori ale folclorului românesc, în speţă cel moţesc, sustrăgând mare parte din tineret din mediile nocive în care trăieşte, în detrimentul folclorului autentic. De asemenea, cu formaţiile de colindători, solişti vocali şi instrumentişti prezintă spectacole prin toate pensiunile zonei, creând turiştilor străini şi autohtoni impresii deosebite. Acest fapt îi determină pe turişti să revină pe meleagurile Ţării Moţilor în concedii, fiind însoţiţi de prietenii curioşi să descopere plaiurile mioritice ale moţilor de care au rămas fermecaţi din poveştile despre aventurile din Apuseni ale amicilor lor.
Maria Oprea îşi continuă perfecţionarea în domeniul turismului, participând la seminarii, colocvii, conferinţe, târguri, simpozioane despre turism şi agroturism, ultima manifestare la care a luat parte fiind Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac, unde standul ei a fost vizitat de personalităţi de prim rang ale judeţului: preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedintele CJ Sorin Bumb, deputatul Corneliu Olar, primarul Albacului, Tiberiu Todea, preşedintele ANTREC, Emil Comşa şi mulţi alţii.

Mihai SICOE

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | O femeie din Șugag, care a ”stat la vase” în urmă cu 61 de ani, păstrează și acum unele obiecte primite când era tânără căsătorită

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO | O femeie din Șugag, care a ”stat la vase” în urmă cu 61 de ani, păstrează și acum unele obiecte primite când era tânără căsătorită Maria Lomânar, din Șugag, a participat luni, 6 mai, la ”Statu la vase”, obicei unic în țară ce are loc a doua zi de Paște. Femeia, împreună cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea