Marea Unire a bucătarilor, de 1 Decembrie 2016, la Alba Iulia: Două tone de fasole în cel mai mare ceaun și o tonă de cârnați, pregătite pentru românii care aleg să petreacă Ziua Națională în ”Cealaltă Capitală„
Copleșiți de pizza, hamburger, chebap ori sushi, românii moderni și-au uitat miracolele culinare. În caietele îngălbenite ale bunicilor zac părăsite sute de rețete tradiționale. Savoarea mitică a mâncarurilor la ceaun, gătite în aer liber, într-un adevărat ritual cultural, capătă proporții nebănuite mai ales atunci când românii au și motive să petreacă.
De 1 Decembrie, cea mai fericită zi din istoria noastră, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba aduc românilor sosiți aici din toate colțurile țării bucate din patrimoniul gastronomic național: 8000 de porții de fasole cu cârnați, pregătite după o rețetă culeasă din bucătăria veche țărănească.
Își vor da mână cu mână zeci de bucătari celebri de pe plaiuri mioritice, dar și de pe alte meleaguri, pentru a prepara în aer liber 2 tone de fasole în cel mai mare ceaun din România din ingrediente 100% autohntone, dăruite cu inima deschisă de Kaufland.
Tot Kaufland se va îngriji și de pâinea pentru festinul culinar: 6 cuptoare electrice vor coace la fața locului 8000 de chifle. O tonă de cârnați vor acompania feeria infinită de gusturi, iar vinul alb va umple din belșug paharele”, transmit reprezentanții Primăriei Alba Iulia.
Chefii:
Chef Petru Scalestchi – Republica Moldova – Bucătar personal al ES Ambasadorul SUA la Chișinău
Chef Toma Ioan Cosmin – Alba Iulia – head chef restaurant «Noblesse Events», producător emisiune culinară
Chef Gabriel Toader – head&owner «Bucătaru’ Țăcănit și Ajutoarele Lui»
Chef Varlescu Emilian – Sibiu – restaurant «Redal»
Chef Sorin Gheorghita – Tulcea – «Pub Palace»
Chef Vlad Bosnea – Focșani – restaurant «L’Atelier»
Chef Emil Armeanca – Sttudgard, Germania
Chef Cesar Alonso Velasquez – Chile, bucatar la «Gargantua» București
Chef Gianny Bănuță – Pitești – chef executive «Bistro27»
Chef Gabi Munteanu – Pitești – sous chef «Atelier»
Chef Costas Tomescu – Galați – restaurant «Bachus»
Din partea scolii de bucatari unde activează chef Băldean Radu-Sebastian vor veni: Iancu Mihaela – Câmpia Turzii, Istrati Diana – Botoșani, Tomoioaga Sergiu – Borșa, Ciurdarean Adelin – Bistrița Năsăud.
Din partea GRILL WORLD România:
Chef Liviu Bosnea
Chef CIOCOIU ȘTEFANIA – coordonator proiect
Spectacolul culinar se va desfășura în Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, joi, 1 Decembrie, iar mâncarea va fi oferită gratuit din 5 puncte de distribuție.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Traficul rutier îngreunat pe DN 74, Zlatna-Abrud, din cauza ninsorii: Mașină blocată în zăpadă pe DN 75 pe Valea Arieșului Mare spre Arieșeni
Traficul rutier îngreunat pe DN 74, Zlatna-Abrud, din cauza ninsorii: Mașină blocată în zăpadă pe DN 75 pe Valea Arieșului Mare spre Arieșeni Traficul rutier este îngreunat vineri seara pe DN 74, Zlatna-Abrud, din cauza ninsorii. O mașină a rămas blocată pe DN 75, pe Valea Arieșului spre Arieșeni. Citește și: UPDATE FOTO | Intervenție […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan