Marea Unire a bucătarilor, de 1 Decembrie 2016, la Alba Iulia: Două tone de fasole în cel mai mare ceaun și o tonă de cârnați, pregătite pentru românii care aleg să petreacă Ziua Națională în ”Cealaltă Capitală„
Copleșiți de pizza, hamburger, chebap ori sushi, românii moderni și-au uitat miracolele culinare. În caietele îngălbenite ale bunicilor zac părăsite sute de rețete tradiționale. Savoarea mitică a mâncarurilor la ceaun, gătite în aer liber, într-un adevărat ritual cultural, capătă proporții nebănuite mai ales atunci când românii au și motive să petreacă.
De 1 Decembrie, cea mai fericită zi din istoria noastră, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba aduc românilor sosiți aici din toate colțurile țării bucate din patrimoniul gastronomic național: 8000 de porții de fasole cu cârnați, pregătite după o rețetă culeasă din bucătăria veche țărănească.
Își vor da mână cu mână zeci de bucătari celebri de pe plaiuri mioritice, dar și de pe alte meleaguri, pentru a prepara în aer liber 2 tone de fasole în cel mai mare ceaun din România din ingrediente 100% autohntone, dăruite cu inima deschisă de Kaufland.
Tot Kaufland se va îngriji și de pâinea pentru festinul culinar: 6 cuptoare electrice vor coace la fața locului 8000 de chifle. O tonă de cârnați vor acompania feeria infinită de gusturi, iar vinul alb va umple din belșug paharele”, trans
mit reprezentanții Primăriei Alba Iulia.
Chefii:
Chef Petru Scalestchi – Republica Moldova – Bucătar personal al ES Ambasadorul SUA la Chișinău
Chef Toma Ioan Cosmin – Alba Iulia – head chef restaurant «Noblesse Events», producător emisiune culinară
Chef Gabriel Toader – head&owner «Bucătaru’ Țăcănit și Ajutoarele Lui»
Chef Varlescu Emilian – Sibiu – restaurant «Redal»
Chef Sorin Gheorghita – Tulcea – «Pub Palace»
Chef Vlad Bosnea – Focșani – restaurant «L’Atelier»
Chef Emil Armeanca – Sttudgard, Germania
Chef Cesar Alonso Velasquez – Chile, bucatar la «Gargantua» București
Chef Gianny Bănuță – Pitești – chef executive «Bistro27»
Chef Gabi Munteanu – Pitești – sous chef «Atelier»
Chef Costas Tomescu – Galați – restaurant «Bachus»
Din partea scolii de bucatari unde activează chef Băldean Radu-Sebastian vor veni: Iancu Mihaela – Câmpia Turzii, Istrati Diana – Botoșani, Tomoioaga Sergiu – Borșa, Ciurdarean Adelin – Bistrița Năsăud.
Din partea GRILL WORLD România:
Chef Liviu Bosnea
Chef CIOCOIU ȘTEFANIA – coordonator proiect
Spectacolul culinar se va desfășura în Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, joi, 1 Decembrie, iar mâncarea va fi oferită gratuit din 5 puncte de distribuție.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | APEL UMANITAR pentru un bătrânel de 85 de ani din Pianu, rămas fără casă în urma unui incendiu: ,,Un om simplu, cu un suflet uriaș, care nu s-a plâns niciodată de greutăți”
APEL UMANITAR pentru un bătrânel de 85 de ani din Pianu, rămas fără casă în urma unui incendiu: ,,Un om simplu, cu un suflet uriaș, care nu s-a plâns niciodată de greutăți” Un apel umanitar a fost lansat în mediul online pentru un vârstnic de 85 de ani, din comuna Pianu, a cărei casă a […]
VIDEO | Decor de vis într-o comună din Alba: Casă împodobită an de an cu mii de luminițe, decorațiuni de Crăciun, reni și Moși Crăciuni
Decor de vis într-o comună din Alba: Casă împodobită an de an cu mii de luminițe, decorațiuni de Crăciun, reni și Moși Crăciuni Dacă treci prin Sântimbru în această perioadă după lăsarea serii, poți crede că ai ajuns într-o altă lume. Dar nu, nu ești la Polul Nord, e casa unei familii din comuna vecină […]
VIDEO | Elevi de la Liceul Tehnologic Sebeș, bătaie în autogara din oraș: A fost folosit un pumnal. De la ce a pornit scandalul
Elevi de la Liceul Tehnologic Sebeș, bătaie în autogara din oraș: A fost folosit un pumnal. De la ce a pornit scandalul Un conflict violent a izbucnit zilele trecute în autogara din municipiul Sebeș, protagoniști fiind doi elevi ai Liceului Tehnologic din oraș. Din primele informații, altercația ar fi pornit de la o fată, unul […]