Marea Unire a bucătarilor, de 1 Decembrie 2016, la Alba Iulia: Două tone de fasole în cel mai mare ceaun și o tonă de cârnați, pregătite pentru românii care aleg să petreacă Ziua Națională în ”Cealaltă Capitală„
Copleșiți de pizza, hamburger, chebap ori sushi, românii moderni și-au uitat miracolele culinare. În caietele îngălbenite ale bunicilor zac părăsite sute de rețete tradiționale. Savoarea mitică a mâncarurilor la ceaun, gătite în aer liber, într-un adevărat ritual cultural, capătă proporții nebănuite mai ales atunci când românii au și motive să petreacă.
De 1 Decembrie, cea mai fericită zi din istoria noastră, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba aduc românilor sosiți aici din toate colțurile țării bucate din patrimoniul gastronomic național: 8000 de porții de fasole cu cârnați, pregătite după o rețetă culeasă din bucătăria veche țărănească.
Își vor da mână cu mână zeci de bucătari celebri de pe plaiuri mioritice, dar și de pe alte meleaguri, pentru a prepara în aer liber 2 tone de fasole în cel mai mare ceaun din România din ingrediente 100% autohntone, dăruite cu inima deschisă de Kaufland.
Tot Kaufland se va îngriji și de pâinea pentru festinul culinar: 6 cuptoare electrice vor coace la fața locului 8000 de chifle. O tonă de cârnați vor acompania feeria infinită de gusturi, iar vinul alb va umple din belșug paharele”, transmit reprezentanții Primăriei Alba Iulia.
Chefii:
Chef Petru Scalestchi – Republica Moldova – Bucătar personal al ES Ambasadorul SUA la Chișinău
Chef Toma Ioan Cosmin – Alba Iulia – head chef restaurant «Noblesse Events», producător emisiune culinară
Chef Gabriel Toader – head&owner «Bucătaru’ Țăcănit și Ajutoarele Lui»
Chef Varlescu Emilian – Sibiu – restaurant «Redal»
Chef Sorin Gheorghita – Tulcea – «Pub Palace»
Chef Vlad Bosnea – Focșani – restaurant «L’Atelier»
Chef Emil Armeanca – Sttudgard, Germania
Chef Cesar Alonso Velasquez – Chile, bucatar la «Gargantua» București
Chef Gianny Bănuță – Pitești – chef executive «Bistro27»
Chef Gabi Munteanu – Pitești – sous chef «Atelier»
Chef Costas Tomescu – Galați – restaurant «Bachus»
Din partea scolii de bucatari unde activează chef Băldean Radu-Sebastian vor veni: Iancu Mihaela – Câmpia Turzii, Istrati Diana – Botoșani, Tomoioaga Sergiu – Borșa, Ciurdarean Adelin – Bistrița Năsăud.
Din partea GRILL WORLD România:
Chef Liviu Bosnea
Chef CIOCOIU ȘTEFANIA – coordonator proiect
Spectacolul culinar se va desfășura în Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, joi, 1 Decembrie, iar mâncarea va fi oferită gratuit din 5 puncte de distribuție.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
Aiudeanul Levi Polgar, pentru a treia oară la startul celui mai greu ultramaraton din lume: „Vom fi cea mai bună echipă, eu și Dumnezeu!”
Aiudeanul Levi Polgar, pentru a treia oară la startul celui mai greu ultramaraton din lume Levi Polgar, care recent a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Aiud, va fi prezent pentru a treia oară consecutiv la startul celui mai greu ultramaraton din lume. Citește și: FOTO VIDEO| Performanță extraordinară! Un sportiv din Alba, […]
Jale la Primăria Alba Iulia: Este lider detașat în topul concedierilor din administrația din Alba conform simulării Guvernului
Jale la Primăria Alba Iulia: Este lider detașat în topul concedierilor din administrația din Alba conform simulării Guvernului Reducerea de posturi ocupate în administrația publică preconizată de Guvernul Bolojan va avea cele mai mari efecte în județul Alba la Primăria Alba Iulia, conform simulării Executivului. Citește și: Premierul Ilie Bolojan: „Zona de administrație locală este […]
CAUZA probabilă a exploziei urmată de incendiu de la Kronospan Sebeș Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, Alexandru Crișan, a declarat pentru Agerpres că explozia de luni, 1 septembrie 2025, de la fabrica Kronospan din Sebeș a fost provocată, cel mai probabil, de „producerea scânteilor mecanice” pe fondul supraîncărcării aerului cu […]