Marea Unire a bucătarilor, de 1 Decembrie 2016, la Alba Iulia: Două tone de fasole în cel mai mare ceaun și o tonă de cârnați, pregătite pentru românii care aleg să petreacă Ziua Națională în ”Cealaltă Capitală„

alba-iulia-1-decembrieCopleșiți de pizza, hamburger, chebap ori sushi, românii moderni și-au uitat miracolele culinare. În caietele îngălbenite ale bunicilor zac părăsite sute de rețete tradiționale. Savoarea mitică a mâncarurilor la ceaun, gătite în aer liber, într-un adevărat ritual cultural, capătă proporții nebănuite mai ales atunci când românii au și motive să petreacă.

De 1 Decembrie, cea mai fericită zi din istoria noastră, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba aduc românilor sosiți aici din toate colțurile țării bucate din patrimoniul gastronomic național: 8000 de porții de fasole cu cârnați, pregătite după o rețetă culeasă din bucătăria veche țărănească.

Își vor da mână cu mână zeci de bucătari celebri de pe plaiuri mioritice, dar și de pe alte meleaguri, pentru a prepara în aer liber 2 tone de fasole în cel mai mare ceaun din România din ingrediente 100% autohntone, dăruite cu inima deschisă de Kaufland.

Tot Kaufland se va îngriji și de pâinea pentru festinul culinar: 6 cuptoare electrice vor coace la fața locului 8000 de chifle. O tonă de cârnați vor acompania feeria infinită de gusturi, iar vinul alb va umple din belșug paharele”, transfasole-1-decembrie-alba-iuliamit reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

Chefii:

Chef Petru Scalestchi – Republica Moldova  – Bucătar personal al ES Ambasadorul  SUA la Chișinău

Chef Toma Ioan Cosmin – Alba Iulia – head chef restaurant «Noblesse Events», producător emisiune culinară

Chef Gabriel Toader – head&owner «Bucătaru’ Țăcănit și Ajutoarele Lui»

Chef Varlescu Emilian – Sibiu – restaurant «Redal»

Chef Sorin Gheorghita – Tulcea – «Pub Palace»

Chef Vlad Bosnea – Focșani – restaurant «L’Atelier»

Chef Emil Armeanca – Sttudgard, Germania

Chef Cesar Alonso Velasquez – Chile, bucatar la «Gargantua» București

Chef Gianny Bănuță  – Pitești – chef executive «Bistro27»

Chef Gabi Munteanu – Pitești – sous chef «Atelier»

Chef Costas Tomescu – Galați – restaurant «Bachus»

Din partea scolii de bucatari unde activează chef Băldean Radu-Sebastian vor veni: Iancu Mihaela – Câmpia Turzii, Istrati Diana – Botoșani, Tomoioaga Sergiu – Borșa, Ciurdarean Adelin – Bistrița Năsăud.

Din partea GRILL WORLD România:

Chef Liviu Bosnea

Chef CIOCOIU ȘTEFANIA – coordonator proiect

Spectacolul culinar se va desfășura în Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, joi, 1 Decembrie, iar mâncarea va fi oferită gratuit din 5 puncte de distribuție.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

fane de la sifoane 18 noiembrie 2016 at 16:20

dupa 2 tone de fasole iasa o gramada de gaz… si voi vreti sa faceti cel mai mare spectacol de artificii? ISU e anuntat? SMURD-u? Sa nu patim mai rau ca la Mihailesti!

Horea 18 noiembrie 2016 at 17:00

@fane

E totusi vorba de ZIUA NATIONALA.
Putina retinere e parca necesara.

Noi toti 19 noiembrie 2016 at 9:44

O sa fie mega pomana electorala pregatitat de Hava!

Raul 19 noiembrie 2016 at 10:01

Campanie electorala marca PNL!

Puiu Andrei 19 noiembrie 2016 at 10:09

Dupa doua tone de fasole o sa „immputa” tot orasul cetatenii care se vor infrupta. O natie de basisti basi…i suntenti, ca profesor bun a-ti avut!

Repetentului Puiu Andrei 19 noiembrie 2016 at 11:04

La şcoală măi p.r.o.s.t.o.v.a.n.e!

immputa –> imputa
suntenti –>sunteti
a-ti –> ati

Nesimtitule!

Viper 19 noiembrie 2016 at 11:48

Hai sa dam mana cu mana in Capitala strabuna !!!!

Don Simon 19 noiembrie 2016 at 15:09

+ ” Chef Havele Pavele „

Mihai 19 noiembrie 2016 at 20:11

Cine canta de 1 decembrie aici ?

Popa dela gara 19 noiembrie 2016 at 23:05

Nu mai avem bucatari in Jud. Alba ?
Chiar trebuie sa importam atatia bucatari care sa ne dea sa mancam FASOLE ?
Transportul, cazarea si onorariile vor fi platite din banii nostrii!!!
a…da…fasolea ne-o da gratis…
mergeti in …fasole cu Hava cu tot!

recul 21 noiembrie 2016 at 9:53

Vine la spectacolul culinar si fostul „tehnocrat” actual”adhocrat”Soros,pardon Ciolos?dar Ciolanis?Se pare ca „lancezesc”la Bucuresti,La Alba Iulia,nu prea e sigur….printre atatia LIBERALI…..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...