Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Marcela Dărămuș a câștigat concursul pentru șefia IȘJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectorul școlar general adjunct, Marcela Dărămuș, a câștigat concursul pentru șefia IȘJ Alba organizat la București joi, 19 martie, de Ministerul Educației Naționale. În cursă a intrat și Elena Ignat, directorul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia.

”A fost un examen dificil, competiția de asemenea a fost mare și mă bucur că am reușit să mă concentrez și să conving comisia de examinare că oferta, cunoștințele și gândirea managerială mă califică pentru funcția de inspector școlar general”, a afirmat Marcela Dărămuș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Marcela Daramus01Profesor la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, Marcela Dărămuș ocupă funcția de inspector general școlar adjunct din vara anului 2012, fiind numită prin Ordin de ministru. Ea este și unul dintre consilierii județeni ai PSD, respectiv președintele organizației de femei, la nivelul județului Alba. Originară din Blaj, ea are 48 de ani, a terminat Facultatea de Economie a Comerțului, Serviciilor și Turismului din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, este căsătorită și are un copil. Ea îl va înlocui în funcție pe Dorin Sandea.

Concursul a avut trei probe:

a) Evaluarea curriculumului vitae

b) Sustinerea unui test grila, utilizând calculatorul

Testul a constat în:

  1. Rezolvarea a 10 itemi: 5 itemi din legislatie scolara si 5 itemi din management educational si administrativ, dintre care 3 itemi vor fi formulati în limba straina aleasa de candidat. Fiecare item este punctat cu 0,75 puncte.
  2. Expedierea, la o adresa e-mail indicata de comisie, a testului rezolvat (2,50 puncte).

Durata de sustinere a testului a fost de o oră

c) Interviul

– interviu în fata comisiei de concurs, care apreciaza calitatea si sustinerea ofertei manageriale, precum si raspunsul la întrebarile referitoare la inspectie scolara, legislatie scolara, management educational si deontologie profesionala.

Numirea candidatului declarat „reusit” la concursul pentru ocuparea functiei de inspector scolar general de la inspectoratul scolar se face prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, dupa expirarea perioadei de depunere si de rezolvare a contestatiilor.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea