Rămâi conectat

Curier Județean

Marcela Creţu – noul director interimar al SGA Alba

Publicat

în

Fostul şef al Biroului de exploatare- Marcela Creţu a fost numită în funcţia de director interimar al Sistemului de Gospodărie a Apelor Alba. Aceasta îl înlocuieşte pe Ion Hălălaie, care s-a retras din funcţia de conducere. Amintim că noul director interimar al SGA Alba lucrează de peste 32 de ani  în instituţia amintită şi îşi va desfăşura activitatea de interimat până la organizarea unui concurs de ocupare a funcţiei de conducere a SGA Alba.

SGA Alba este organizat să funcţioneze cu două subunităţi teritoriale după cum urmează: Sistemul Hidrotehnic Alba şi Sistemul Hidrotehnic Turda. Afluenţii râului Mureş în zona de activitate sunt: Arieş, Fărău, Ciunga, Unirea, Pusta Bârgăului, Ciugud, Mirăslău, Lopadea, Aiudul de Sus, Rât, Gârbova, Geoagiu, Târnave, Galda, Hăpria, Ampoi, Sebeş, Valea Vinţului, Pianul, Blandiana, Cioara, Stânişoara, Cugir, Băcăinţi. Suprafaţa bazinului hidrografic al râului Mureş (inclusiv râul Arieş) din zona de activitate este de 8.402 km2 în judeţele Alba şi Cluj, la care se adaugă bazinele hidrografice ale râurilor Secaşul Mare şi Secaşul Mic, din judeţul Sibiu
Lungimea râului Mureş este de 141 Km în judeţul Alba.

S.G.A. Alba administrează:
–  5 acumulări (Mihoieşti, Tureni, Fâneaţa Vacilor, Rediu şi Tăul Ceanului) cu un volum total de stocare de 33,32 mil. m3, toate acestea fiind localizate în bazinul hidrografic Arieş.
– 112,59 km diguri pentru apărarea localităţilor şi terenurilor agricole.
–  167,5 km lucrări de regularizare pe afluenţii râului Mureş.
–  74,3 km lucrări de apărare şi consolidare pe râul Mureş.

Electrica Furnizare Discount

Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba are următoarele atribuţii:
– monitorizarea hidrologică şi de calitate a resurselor de apă;
– administrarea şi exploatarea infrastructurii Sistemului naţional de gospodărire a apelor;
– aplicarea programului naţional de implementare a prevederilor legislaţiei proprii armonizate cu directivele Uniunii Europene în domeniul gospodăririi durabile a apelor;
– asigurarea dezvoltării unitare a sistemului de gospodărire a apelor;
– gestionarea şi valorificarea resurselor de apă de suprafaţă şi subterane cu potenţialele lor naturale şi fondul de date din domeniu;
–  reglementarea şi controlul folosinţelor de apă, al lucrărilor construite pe ape sau care au legătură cu apele şi asigurarea activităţii de inspecţie;
– avertizarea şi realizarea măsurilor de prevenire, combatere şi înlăturare a efectelor inundaţiilor şi a poluărilor accidentale.

Publicitate

Curier Județean

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Publicat

în

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Lions Club Alba Iulia vine în sprijinul comunității greu încercate din Apuseni. Având în vedere precipitațiile abundente din ultima perioadă, care au provocat daune materiale în zona munților Apuseni din județul Alba, reprezentanți ai Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm, cărora le mulțumim pentru sprijin în numele celor care au beneficiat de acest important ajutor.

Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate. Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa [email protected] sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

179 de persoane sancționate de polițiști în urma unei acţiuni de combatere a ilegalităților în domeniul piscicol

Publicat

în

179 de persoane au fost sancționate de polițiști în urma unei acţiuni de combatere a ilegalităților în domeniul piscicol.

În perioada 06 iulie – 2 august 2021, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au organizat o acţiune care a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind pescuitul.

Electrica Furnizare Discount

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost verificate 3 societăți comerciale de profil, au fost efectuate 14 controale privind legalitatea transportului peștelui sau a produselor din pește, 23 în zona apelor interioare, iar față de 179 persoane, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, din care trei au fost aplicate conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Controalele vor continua.

Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Vinerea: Un bărbat 57 de ani, dus la SPITAL, după ce a fost bătut de un consătean, în plină stradă

Publicat

în

Poliţiştii din Cugir au reţinut un bărbat, din localitatea Vinerea, care este cercetat pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice. Acesta l-ar fi lovit pe un consătean, în timp ce se aflau pe o stradă, din localitate.

La data de 3 august 2021, poliţiştii din Cugir au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vinerea, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice.

În sarcina acestuia sa reținut faptul că, la data de 10 iulie 2021, în jurul orei 02.40, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Vinerea, l-ar fi lovit, în zona capului și a membrelor superioare, pe un bărbat, de 57 de ani, din localitate, în urma unor discuții în contradictoriu, tulburând ordinea publică.

Electrica Furnizare Discount

În urma incidentului, victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri, dar a refuzat internarea.

Cercetările sunt continuate.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare