Rămâi conectat

Actualitate

Manifestări de Ziua Pompierilor în Piața Cetății din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Acum 164 de ani, pompierii militari au scris o pagină de devotament şi demnitate naţională, în confruntarea din Dealul Spirii cu armata venită să înăbuşe revoluţia română. De-a lungul timpului, pompierii au scris numeroase alte pagini glorioase în cartea tradiţiilor, ca apărători ai vieţii oamenilor împotriva incendiilor, dar şi ca apărători ai patriei, cu arma în mână, în momente cruciale ale formării României moderne.

La ceas de sărbătoare, dar şi de cinstire a eroilor care au îmbrăţişat pentru totdeauna glia patriei, în încercarea de a ne oferi astăzi momentele de pace şi linişte, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba organizează, în data de 13 septembrie 2012, un ceremonial militar şi religios, avansarea în gradul următor a 4 cadre militare, o expoziţie cu tehnică şi echipamente din dotarea pompierilor militari, puncte de informare şi educare preventivă, dar şi unele momente interactive cu publicul.

Manifestările vor avea loc în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, începând cu ora 12.00.

Programul activităţilor pregătite cu acest prilej a mai cuprins şi competiţii sportive (în data de 07.09.2012), un simpozion cu tema „Vreau să fiu voluntar” (11.09.2012), „Ziua Porţilor Deschise” la toate subunităţile inspectoratului (13-14.09.2012), activităţi de informare şi educare preventivă dar şi un concurs cu tematică de protecţie civilă şi prevenire şi stingerea incendiilor adresat jurnaliştilor „Cupa Presei 2012” (replanificat din cauza unui incendiu de proporţii din data de 11.12.2012).

Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situașii de Urgență „Unirea” ]i invită pe toţi cetăţenii care doresc să cunoască mai îndeaproape tehnica şi echipamentele de intervenţie ale pompierilor militari din judeţul Alba, misiunile,  preocupările noastre dar şi să devină pentru o zi pompier adevărat şi să mânuiască accesoriile şi echipamentele din dotarea autospecialelor de intervenţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Focar de pesta micilor rumegătoare depistat la o fermă comercială din România. DSVSA Alba: Ce măsuri trebuia să ia fermierii și operatorii economici din Alba pentru a preveni răspândirea bolii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Focar de pesta micilor rumegătoare depistat la o fermă comercială din România. DSVSA Alba: Ce măsuri trebuia să ia fermierii și operatorii economici din Alba pentru a preveni răspândirea bolii Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) a confirmat, recent, prezența virusului pestei micilor rumegătoare (PMR) în probele prelevate de la oile dintr-o fermă comercială, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea