Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Mandate de arestare pentru Ispas Mircea și alte 17 persoane acuzate de trafic cu etnobotanice

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dintre cele 28 de persoane învinuite de trafic și consum de etnobotanice, în urma perchezițiilor din Alba Iulia, București și alte patru județe, 18 au primit astăzi mandate de arestare preventivă pe 29 de zile. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Deva, la propunerea procurorilor DIICOT Hunedoara.

Cele 18 persoane care vor fi cercetate în continuare în stare de arest sunt: Ispas Mircea – Marian (șeful grupării de traficanți); Gheorghe Viorel – Marian Chirilă Antoniu; Jude Daniel– Sorin; Nojogan Ioan –Narcis; Nogojan Andrei – Sergiu; Grasu Gabriel – Alin; Trandafir Bogdan – Alexandru; Crăciun Cosmin – Ioan; Ştiucă Marian; Todoni Toni – Robert; Vagu Mircea; Hârbea Ioan – Emanuel; Dan Petru Lucian; Boboc Daniel – Andrei; Amălinei Alin – Cătălin; Marinescu Răzvan – Alexandru; Marinescu Cosmin – Dorin.

Brigada de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia condusă de comisarul Traian Berbeceanu a acționat marți (6 noiembrie) pentru destructurarea unei grupări infracţionale ai cărei membrii introduceau în țară, comercializau și consumau subtanțe etnobotanice.

S-au efectuat 25 de percheziții la domiciliile membrilor grupării infracţionale, pe raza judeţelor Hunedoara, Alba, Timiş, Cluj și municipiul Bucureşti, fiind vizate și două „magazine de vise” care funcționează pe raza municipiului Bucureşti și 28 de învinuiți au fost duși la audieri la DIICOT Hunedoara.

Liderul grupării infracţionale a fost identificat ca fiind Ispas Mircea – Marian din Alba Iulia care, în perioada monitorizată în dosar, respectiv iulie – octombrie 2012, s-a aprovizionat cu astfel de substanţe din Spania, pe care apoi le-a comercializat altor dealeri sau subdealeri din municipiul Alba – Iulia sau din Timişoara, Sibiu, Bacău, Cluj – Napoca, Deva, Orăştie şi Bucureşti, aceste substanţe fiind redistribuite pe străzile din Simeria, Călan, Brad, Caransebeş, Reşiţa.

Pe parcursul activitatilor investigativ-operative, au fost interceptate mai multe transporturi ilicite de substanțe etnobotanice, fiind indisponibilizată cantitatea totală de cca 10 kg. De asemenea din probele administrate la dosar, a rezultat că în cursul anului 2012, membrii grupării au aprovizionat piaţa neagră cu cca 80 kg de astfel de sustanțe.

Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite 1.000 de pliculețe și 3 kg de etnobotanice, aparatură de porționat și etichetat, 1 pistol cu aer comprimat și sumele de 80.000 de lei (800 de milioane de lei vechi) și 2.000 de euro.

La acţiune au participat BCCO Alba Iulia, BCCO Bucureşti, BCCO Cluj-Napoca și BCCO Timişoara, fiind cooptate și efective ale IPJ Hunedoara și IPJ Alba, iar pentru documentarea activităților infracţionale au acționat subunitățile teritoriale ale DOS și DGIPI.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea