Rămâi conectat

Actualitate

Mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele omului de afaceri Dorel Tamaş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a admis ieri propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Dorel Cristian Tamaş, unul dintre cei mai vechi şi cunoscuţi întreprinzători privaţi din judeţ, cu o avere estimată de revista Forbes la 10 milioane de dolari. Mandatul de arestare a fost emis în lipsă, cel mai probabil Tamaş fiind plecat din ţară de mai multe luni. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dorel Tamaş este acuzat de săvârşirea unor infracţiuni de natură economică care au cauzat prejudicii mari. Pe numele său procurorii DNA Alba Iulia au formulat 8 acuzaţii – două infracţiuni de înşelăciune, din care una cu consecinţe deosebit de grave; două infracţiuni de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave; spălare de bani în formă continuată; două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură şi delapidare. Potrivit unor surse, în dosar mai sunt cercetate în stare de libertate şi alte persoane printre care şi un notar public din Alba Iulia.
lPrejudiciu calculat de 3 milioane de euro
Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în cursul anilor 2008 – 2009, Dorel Tamaş, în calitate de administrator al S.C. Ardeleana S.A., a derulat operaţiuni comerciale care au conotaţie infracţională (falsuri, delapidare, înşelăciune, spălare de bani) în urma cărora a intrat în posesia unor sume considerabile de bani, pe care le-a folosit în interes personal sau pentru funcţionarea S.C. Ardeleana S.A. „În concret, inculpatul Tamaş Dorel Cristian a indus în eroare reprezentanţii unei societăţi comerciale, ai unei bănci cât şi Direcţia Finanţelor Publice Alba, cauzându-le un prejudiciu de 2 milioane de euro şi 1,16 milioane lei”, spun procurorii. De asemenea, s-a mai stabilit că Tamaş şi-a însuşit fără drept din patrimoniul S.C. Ardeleana S.A. Alba Iulia suma totală de 2,74 milioane lei. „Pentru a disimula provenienţa ilicită a acestor sume, inculpatul a supus procesului de spălare de bani sumele de 2 milioane lei şi 1,48 milioane euro pe care le-a justificat cu titlu de plată a salariilor a doi angajaţi şi achitarea unui credit al S.C. Ardeleana S.A.”, se mai arată în ordonanţa de punere în mişcare a urmăririi penale.
Tamaş are mai multe firme în judeţul Alba, majoritatea aflate în insolvenţă, dar are afaceri şi în Emiratele Arabe Unite, unde a investit în cumpărarea de proiecte de apartamente în Dubai, locul unde se presupune că se află de la sfârşitul anului trecut.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea