Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Majoritatea din CJ Alba, pusă la încercare. Se supune votului respingerea plângerii privind revizuirea stemei judeţului

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

StemajudMâine în cadrul şedinţei de consiliu județean ce avea loc la Castelul din Cetatea de Baltă, consilierii  vor supune la vot proiectul de hotărâre privind respingerea plângerii referitoare la revocarea Hotărârii Consiliului Judeţean din data de 25 aprilie, prin care a fost adoptată noua stemă a județului Alba.

Plângerea a fost depusă de reprezentanții PSD Alba – respectiv, deputatul Ioan Dîrzu, Dorin Sandea, Ioan Florea, Romi Dragosin, Nicolae Puşcă, Virgil Nariţa, Alexandru Dăncilă, Nicolae Simina, Mirel Hălălai, Marcela Dărămuş, Cornel Napău, Vasile Mutu, Gheorghe Damian, Radu Tuhuţ, Dănuţ Bârzan, Ioan Rusu și Ştefan Traian Popa. Motivele acestei solicitări sunt legate de modul în care a fost respectată metodologia de elaborare, reproducere şi folosire a stemelor a judeţelor, municipiilor, oraşelor şi comunelor şi de aspectul transparenţei decizionale în administraţia publică.

Astfel, în opinia semnatarilor petiției, noua Stemă a Judeţului Alba nu corespunde tradiţiilor istorice ale judeţului și nu reflectă toate zonele judeţului aşa cum acestea au fost cuprinse în urma reorganizăriii administrativ teritoriale a României din 1968.

Potrivit raportului de specialitate a proiectului de hotărâre privind respingerea plângerii social-democraților se arată următoarele:

„La conceperea proiectului noii steme a Judeţului Alba s-a conservat vechiul element heraldic, preluat din stema interbelică a judeţului, legionarul roman, pentru ca în şef să figureze, coroana de oţel a României preluată din stema interbelică a municipiului Alba Iulia, ca aluzie la rolul istoric crucial al oraşului capitală de judeţ”, se menționează în Raportul de Specialitate al proiectului.

În ceea ce priveşte consultarea populaţiei cu această schimbare, proiectul de stemă a fost afişat pe site-ul propriu al Consiliului Judţean Alba, fiind adus la cunoştinţa publicului cu cel puţin 30 de zile înainte de supunere spre adoptare. Pentru că publicul nu a prezentat observaţii, critici sau orice alt gen de propuneri în ce priveşte revizuirea Stemei Judeţului Alba, care are şi elemente din stemele anterioare ale judeţului Alba, proiectul a fost adoptat în data de 25 aprilie.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea