Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

MÂINE/ Zilele Comunei RÂMEŢ: Muzică populară, recompense pentru veteranii, văduvele de război și meșterii tradiționali, la sărbătoarea mocanilor de pe muntele Tarcău

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zilele Comunei RÂMEŢ: Muzică populară, recompense pentru veteranii, văduvele de război și meșterii tradiționali, la sărbătoarea mocanilor de pe muntele Tarcău

De câteva săptămâni administrația publică și sătenii, cei care au mai rămas în creierul munților,  din comuna Rîmeț se pregătesc pentru cea mai mare sărbătoare pe care o organizează de câțiva ani încoace.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Duminică 14 iulie 2019, fii satului sunt chemați acasă „la vatră” pentru a se reîntâlni cu amintirea copilăriei și rudele care au mai rămas în satele comunei.

Cu această ocazie cei care se întorc în sat vor putea participa la sfânta slujbă care va avea loc la biserica Valea In zelului și la un Te Deum oficiat la Monumentul Eroilor ridicat pe Platoul Tarcăului în amintirea râmețenilor căzuți în luptele de eliberare a patriei și cele pentru făurirea României Mari.

Sărbătoarea va prilejui administratorilor comunei oferirea de recompense pentru cei câțiva veterani și văduve de război care locuiesc în comună, dar și recompensarea câtorva dintre meșterii tradiționali care se străduiesc să transmit generaţiilor viitoare meșteșuguri pentru unii de mult uitate.

Pentru ca cei reîntorşi, pentru una sau mai multe zile, în sat să poată să se întâlnească cu câți mai multe rude și cât mai mulți dintre prietenii din copilărie Primăria și Consiliul Local al comunei Rîmeț  va organiza o agapă frățească și un spectacol artistic susținut de: Radu Ducu Negru și formația „Ardealul”, Ioana Maria Marcu, Dumitru Stroie, Claudia Olariu și Andreea Alba.

Un moment deosebit în tot acest spectacol musical în vor avea binecunoscuții taragotişti și ceterași di Rîmeț.

„Suntem la cea de a opta ediție a acestei sărbători și ne bucurăm de acest lucru. Nu este ușor să-ți reîntorci fii la vatră după ce de ani buni sunt stabiliți în alte locuri. Având experienţa edițiilor trecute sperăm ca în acest an să avem prezenți, aici la noi pe Platoul Tarcăului, un număr record din cei răspândiți în cele patru zări. Ne-am pregătit temeinic și-i așteptăm cu drag. Oricum sperăm ca edițiile viitoare, atunci când drumul județean va fi modernizat iar accesul va fi mai facil să răspundă prezenți cu mult mai mulți fii ai satului și de ce nu? Să se restabilească aici” ne-a declarat domnul Vasile Raica primarul comunei Rîmeț.

Dorel Lazăr


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud

Unirea Ziarul

Publicat

în

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud Bărbatul care a organizat într-un bar din orașul Abrud activităţi de jocuri de noroc, fără a deţine licenţă sau autorizaţie, a fost obligat, definitiv, să achite suma de 800.000 de lei la bugetul de stat. Singura modificare survenită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea