Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

MÂINE | Zi liberă pentru elevi și profesori de Ziua Învățătorului: Când va începe vacanța de vară

Bogdan Ilea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Zi liberă pentru elevi și profesori de Ziua Învățătorului: Când va începe vacanța de vară

Elevii, profesorii și personalul din învățământ vor avea zi liberă miercuri, 5 iunie, cu prilejul Zilei Învățătorului. Ca urmare, anul școlar se va încheia pe 21 iunie.

Citește și: Ziua Învățătorului : „În fața nimănui nu-mi ridic mai cu respect pălăria decât în fața dascălului, în haina lui modestă și cu mintea plină de comori”

Ziua Învăţătorului este marcată pe 5 iunie – data de naştere a marelui dascăl Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc.

Data de 5 iunie este declarată oficial Ziua Învăţătorului prin Legea nr. 289 din 29 octombrie 2007, arată Agerpres. Până anul acesta, Ziua Învătătorului nu era liberă, însă elevii și profesorii făceau activități specifice copiilor.

În plus, liberul de Ziua Învățătorului nu trebuie recuperat, se arată în contractul colectiv de muncă, după marea grevă a profesorilor.

Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea cursurilor

Prin excepţie, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie pe 7 iunie 2024, iar pentru clasa a VIII-a anul şcolar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri şi se încheie pe 14 iunie 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea, adoptată tacit

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea, adoptată tacit Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea a fost adoptată tacit. În urma unei posibile modificări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea