Rămâi conectat

Curier Județean

MÂINE | Noaptea Pricolicilor 2024: Focul lui Zamolxe, defilarea copiilor costumați și concurs de radioamatori, la Carnavalul de la Limba

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE | Noaptea Pricolicilor 2024: Focul lui Zamolxe, defilarea copiilor costumați și concurs de radioamatori, la Carnavalul de la Limba

Primăria și Consiliul Local al comunei Ciugud, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Limba și Asociația Limbenii, vă invită sâmbătă, 29 iunie 2024, în satul Limba, în parc, la Carnavalul de la Limba, „Noaptea Pricolicilor”, ediția a XVIII-a.

Va fi o serbare în aer liber care scoate în evidență originile dacice ale limbenilor și bucuria păstrării unor obiceiuri străvechi, o veritabilă lecție de istorie ”live”.

Citește și: 6- 7 iulie 2024 | GoRun Fest și Cultură pentru Cultură, în Poiana cu Goruni de la Vinerea – Expoziții, spectacole, recitaluri și concerte. PROGRAM

Întâlnirea participanților este programată la ora 17.00 la biserica din sat, unde se va desfășura o slujbă de mulțumire. Carnavalul propriu-zis va avea loc în parcul de la Căminul Cultural Limba.

PROGRAM

17.00: Întâlnirea participanților la Biserică și participarea la slujba de mulțumire.

17.45: Deplasarea alaiului, conduși de daci pedeștri, în parcul de la cămin.

18.00: Carnavalul Pricolicilor. Defilarea copiilor îmbrăcați în ținută de carnaval și premierea celor mai interesante costume și Concurs pentru radioamatori.

19.00: Teatru de păpuși cu Anca și Radu Hăprian – Hansel și Gretel.

21.00: Aprinderea Focului lui Zamolxe.

21.30: Carnavalul Pricolicilor – continuare.

Între orele 17.30-19.30, cei mici se vor putea bucura de plăcerile oferite de joaca în toboganul gonflabil. Toate evenimentele se vor desfășura în parcul de la Căminul Cultural Limba.

Legenda pricolicilor s-a transmis din generație în generație și cuprinde, în special, referiri la ritualurile de inițiere pe care le avea vechiul trib dacic pentru „tinerii lupi”.

În zilele noastre, limbenii își spun cu mândrie pricolici, adică urmașii dacilor lupi, iar, an de an, organizează, în timpul verii, „Noaptea Pricolicilor”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea