Rămâi conectat

Curier Județean

MÂINE: Începe Alba Iulia Music and Film Festival, în Piaţa Cetăţii – Garda Romană, spectacol cu foc, concert „Valahia” şi proiecţii de filme

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A sosit momentul! Mâine începe o nouă ediţie a Alba Iulia Music & Film Festival, în Cetatea Alba Carolina, singurul festival de acest gen din România. Timp de patru zile, cinefilii albaiulieni şi toţi cei care vor veni la Alba Iulia vor avea parte de un adevărat regal de filme şi muzică bună. Filme în care muzica are un rol principal, documentare despre viaţa artiştilor, musical-uri, concerte, spectacole şi câteva dintre cele mai bune pelicule româneşti din toate timpurile, acestea sunt doar vedetele festivalului, ce se va desfăşura în perioada 5-8 septembrie în Cetatea Alba Carolina.

Cea de-a doua ediţia a Alba Iulia Music & Film Festival va debuta cu un  spectacol oferit de Garda Romană de la Apulum în Piaţa Cetăţii (ora. 19.00), urmat de un concert special cu teme muzicale din filme celebre, susţinut de orchestra de suflători „Valahia”.

Alba Iulia Music & Film Festival îi aduce în prima zi, cu un spectacol pirotehnic, pe băieţii de la Crispus Show. Cei prezenţi vor avea ocazia de a asista la un spectacol cu foc în care aceştia vor folosi toate efectele din arsenalul lor de foc, pe o combinaţie de ritmuri, lente şi alerte.

De la ora 20.15, în Piaţa Cetăţii va avea loc proiecţia specială „În fiecare zi mi-e dor de tine”, 1987, în regia lui Gheorghe Vitanidis, cu Marin Moraru, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Emilia Popescu, Nae Caranfil, după care, tot aici, va urma proiecţia „O zi din viaţă”, iar de la ora 16.00, la Palatul Principilor vor rula scurtmetraje româneşti din programul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2013.

Un film cu o distribuţie de excepţie, „În fiecare zi mi-e dor de tine” este prezentat la Alba Iulia Music & Film Festival, cu sprijinul Arhivei Naţionale de Filme.

„În fiecare zi mi-e dor de tine” este un film muzical românesc din 1988, regizat de Gheorghe Vitanidis după scenariul lui Octavian Sava.

„Poate fi muzica o armă în lupta pentru graţiile unei femei? Bineînţeles, chiar şi atunci când miza nu e doar sentimentală, ci artistică!

Însărcinat să inaugureze cu un spectacol arena Teatrului Nostru, tânărul Radu şi-o dispută pe studenta Irina de la Conservator cu Laurenţiu, care are nevoie de ea la revista la care lucrează. Disperat de refuzul ei iniţial, Radu apelează la muzică: mai precis, la amicul său Gelu, care îi compune ceea ce azi am numi un hit, dar care pe atunci avea mai melodiosul nume de „şlagăr”.

O experienţă recomandată nostalgicilor şi celor care vor să descopere cum se făceau filme în România anilor ’80 (atenţie, există riscul unei supradoze de „ţurai!”).

Vă prezentăm programul primei zile:

Piaţa Cetăţii Open Air

19.00 –  Deschiderea festivalului. Garda Romană. Concert special cu teme muzicale din filme celebre, susţinut de orchestra de suflători „Valahia”. Spectacol pirotehnic: Crispus Show.

20.15 – Proiecţie specială: „În fiecare zi mi-e dor de tine” (România, 1987, regia: Gheorghe Vitanidis)

Palatul Principilor Open Air

20.00 – Proiecţie „O zi din viaţă” („Life in a day”, SUA, 2011) – film realizat de comunitatea YouTube din întreaga lume

Sala Ferdinand (Palatul Principilor)

16.00 – Scurtmetraje româneşti din programul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2013

Vezi aici programul celor patru zile ale Alba Iulia Music and Film Festival.

Sursa foto: Facebook – Alba Iulia Music and Film Festival


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea