Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mai mulți pensionari vor beneficia de transportul public gratuit la Sebeș: Care este noul plafon maxim de pensie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți pensionari vor beneficia de transportul public gratuit la Sebeș: Care este noul plafon maxim de pensie

În şedinţa de marți, 30 mai, consilierii locali din Sebeș vor avea de votat, printre altele și modificarea HCL nr. 44/2022 privind aprobarea categoriilor vulnerabile și acordarea gratuității la transportul public local de persoane cu mijloace de transport în comun pe toate liniile de pe raza administrativ teritorială a municipiului Sebeș.

Ținând cont de situația economică actuală, de faptul că multe persoane vârstnice au probleme de sănătate și o mare parte din pensie se alocă pentru achiziționarea medicamentelor, se apreciază că este justificată și necesară majorarea plafonului de venit la suma de 2.800 lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Urmare a majorării cu 12,5 % a punctului de pensie începând cu luna ianuarie 2023 valoarea acestuia se stabilește la nivelul de 1785 lei (art. XLVI din OUG nr. 168/2022), astfel un număr de aproximativ 65 de pensionari nu au mai beneficiat de această gratuitate la transport, o parte din aceștia au și solicitat majorarea plafonului de venit.

Pe lângă serviciile și beneficiile oferite de municipalitate persoanelor vârstnice prin DGASMC Sebeș, acordarea gratuității la transportul public local este o componentă esențială în asigurarea creșterii calității vieții persoanelor vârstnice și facilitarea implicării acestora în viața comunității.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea