Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Magistrații din ALBA au redus pedeapsa cu închisoarea pentru fosta șefă CJ Sibiu, cu un an. Motivul: Unele din fapte s-au prescris

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Magistrații din ALBA au redus pedeapsa cu închisoarea pentru fosta șefă CJ Sibiu, cu un an. Motivul: Unele din fapte s-au prescris

În urma unei contestații în anulare, Anei Kraus, fosta șefă a Serviciului Administrativ a CJ Sibiu i-a fost redusă pedeapsa de cinci ani de închisoare cu executare pentru infracțiuni de corupție.

Aflată în penitenciar în urma sentinței din martie anul trecut – când a fost condamnată la cei cinci ani de închisoare -, Ana Kraus a deschis un nou proces la nici trei luni de la încarcerare prin care cerea reducerea pedepsei. Motivul: la momentul în care s-a judecat apelul în urma căruia a fost condamnată definitiv, pentru o parte din acuzații a intervenit prescripția răspunderii penale.

Este vorba de trei capete de acuzare pentru ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”, documentate de procurorii anticorupție, potrivit cărora Ana Kraus a achiziționat la suprapreț consumabile, produse de curățenie și servicii de conexiune la internet și de telefonie fixă și mobilă (acestea din urmă fiind contractate de la firma fiului său). Aceste fapte Ana Kraus le-a săvârșit în perioada 2011 – 2014.

”A formulat contestație în anulare persoana condamnată Ana Kruas, solicitând desființarea acesteia și cu ocazia rejudecării apelului, să se constatate că la momentul soluționării căii de atac (31.03.2022), în privința infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unei persoane exista o cauză de încetare a procesului penal, prin împlinirea termenului general de prescripție a răspunderii penale”, au reținut magistrații Curții de Apel Alba Iulia, unde s-a judecat procesul.

Acesta s-a încheiat ieri: judecătorii au constatat că în cazul acuzațiilor de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane (vechiul conflict de interese), la momentul pronunțării sentinței din apel (martie 2022) ”era împlinit termenul general de prescripţie a răspunderii penale pentru aceste fapte (5 ani s-au împlinit în luna aprilie 2019)”.

Prin urmare, magistrații de la Alba Iulia au anulat sentința dată în urmă cu un an și, rejudecând, au stabilit o nouă pedeapsă: ”trei ani închisoare, la care va adăuga un spor de un an închisoare (1/3 din cealaltă pedeapsă de trei ani închisoare), inculpata Ana Kraus urmând să execute pedeapsa finală de patru ani închisoare”, se arată în sentința pronunțată în cursul zilei de ieri de către Curtea de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea