Rămâi conectat

Curier Județean

LUNI: Cafenea culturală aniversară, la Alba Iulia. Biblioteca județeană ”Lucian Blaga” Alba sărbătorește personalitățile culturale din județ născute în lunile septembrie și octombrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba aniversează personalitățile culturale care au avut un important aport la îmbogățirea patrimoniului cultural al județului Alba.

Luni, 16 octombrie 2017, începând cu orele 18,00, va avea loc la sala de festivități a Hotelului Cetate din Alba Iulia, cea de-a doua ediție din acest an a Cafenelei Culturale Aniversare.

Această ediție va readuce în atenția comunității opera și activitatea pe tărâm cultural a acelor oameni dedicați profesiei și care au reușit să-și pună o amprentă importantă asupra patrimoniului cultural al județului Alba. Cafeneaua Culturală Aniversară, dedicată de această dată sărbătoriților din lunile septembrie și octombrie, este un gest simplu de aleasă prețuire din partea organizatorilor – Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba- pentru aceștia.

În cadrul evenimentului vor fi înmânate Diplome Aniversare pentru întreaga activitate desfășurată pe tărâm cultural și pentru importanta contribuție avută la îmbogățirea patrimoniului cultural al județului Alba doamnei Gabriela Chiciudean- critic literar și domnilor Emilian Achim- folclorist, Ioan Bâscă- jurnalist și autor de cărți, Ioan Filimon- bibliotecar și epigramist, Nicolae Furdui-Iancu- folclorist și interpret de muzică populară, Ioan Hădărig- scriitor, Ioan Mărgineanu- scriitor, Mircea Stâncel- scriitor și Vali Șerban- cantautor și autor de carte. Diplomele vor fi înmânate de reprezentanți ai organizatorilor și de primarii localităților în care s-au născut cei aniversați. Programul Cafenelei Culturale Aniversare va fi ,,condimentat” de momente muzicale susținute de Dan Liviu Cernat, Ovidiu Pârjol și Robert Gavrilaș.

Proiectul face parte din Programul minimal 2017 al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba 8 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/8.3 Cafenea culturală-Aniversări culturale, și este un proiect dedicat identificării, promovării și valorificării creatorilor din domeniul cultură.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Filiala Alba-Hunedoara a USR. Sponsor oficial al evenimentului este SC Jidvei SRL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea