Rămâi conectat

Actualitate

Lukoil: Apel la încetarea războiului din Ucraina. Site-urile gigantului petrolier au fost blocate după mesajul transmis lui Putin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lukoil: Apel la încetarea războiului din Ucraina. Site-urile gigantului petrolier au fost blocate după mesajul transmis lui Putin

Site-ul companiei petroliere ruse Lukoil.com, precum şi cele ale subsidiarelor din România, lukoil.ro şi petrotel.lukoil.com nu funcționează joi seară. Cu puțin timp în urmă, compania a transmis un mesaj public în care cerea oprirea războiului din Ucraina.

”Web Page Blocked” este mesajul de pe site-ul lukoil.ro. Nici pagina rafinăriei Petrotel Lukoil nu mai poate fi accesată.

Cine vrea să acceseze site-ul companiei-mamă din Rusia, lukoil.com, primeşte mesajul ”502 Error Bad Gateway”.

În schimb, paginile de Facebook ale companiei sunt funcţionale, dar sunt afişate doar mesaje promoţionale.

Al doilea producător de petrol al Rusiei, grupul Lukoil, a solicitat joi să se pună capăt conflictului din Ucraina cât se poate de repede, transmite Reuters.

Într-o declaraţie pe propria pagină de internet, compania s-a declarat îngrijorată de ”evenimentele tragice din Ucraina” şi a afirmat că susţine negocierile care să încheie conflictul.

Lukoil este deţinută majoritar de preşedintele grupului, Vagil Alekperov.

Lukoil România este al treilea mare lanţ de benzinării de pe piaţa locală, cu un număr de 314 staţii şi circa 3.000 de angajaţi.Lukoil mai deţine în ţara noastră rafinăria Petrotel Ploieşti.

Știrea inițială

Compania Lukoil, a doua cea mai mare din sectorul petrolier rusesc, a făcut apel joi, 3 martie, la încetarea imediată a războiului din Ucraina.

„Susținem încetarea rapidă a conflictului armat și spijinim fără rezerve soluționarea printr-un proces de negociere și prin mijloace diplomatice”, a transmis consiliul de administrație al Lukoil, potrivit AFP.

Gigantul petrolier devine astfel prima mare companie națională care se opune invaziei Rusiei în Ucraina.

Apelul, făcut în a opta zi a invaziei, vine în contextul în care se anticipează un efect devastator al sancțiunilor impuse de Occident asupra economiei.

Tot joi, comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, a declarat că sancţiunile impuse de UE vor afecta gradual veniturile Moscovei din petrol, chiar dacă nu vizează direct exporturile ruseşti de gaze și petrol.

În plus, de la începutul conflictului, peste 80 de mari companii, din diverse domenii, au anunțat că ies de pe piața rusească în semn de protest față de atacul în Ucraina.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea