Rămâi conectat

Actualitate

Ludovic Orban, despre președintele României: „Cred că Iohannis nu își termină mandatul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ludovic Orban, despre președintele României: „Cred că Iohannis nu își termină mandatul”

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Realitatea PLUS, că în opinia sa nu o să mai dureze mult timp până când „toate formațiunile politice” vor vota suspendarea din funcție a șefului statului.

„Avem un Presedinte care a luat-o razna complet. Se comporta ca un turist strain in Romania, ignorandu-si complet obligatiile pe care le are fata de cetateni romani si actionand evident impotriva interesului Romaniei”, a spus Orban.

„Cred ca nu isi termina mandatul, va spun sincer”, a adăugat el. „Eu cred ca in curand toate formatiunile politice or sa voteze (suspendarea din functie a sefului statului)”, a mentionat fostul lider PNL.

Ce spune Constituția

ARTICOLUL 95

Suspendarea din funcţie

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea