Ludovic Orban anunță că după 15 mai plimbările vor fi admise, dar în grupuri de maximum 3 persoane

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Ludovic Orban anunță că după 15 mai plimbările vor fi admise, dar în grupuri de maximum 3 persoane

Premierul Ludovic Orban anunță că după data de 15 mai, când expiră starea de urgență, iar măsurile vor fi mai relaxate, vor exista în continuare anumite restricții.

Așadar, deși oamenii se vor putea plima și nu vor mai avea nevoie de declarație, va trebui totuși să se respecte în continuare distanțarea socială. De asemenea, premierul a menționat că plimbările vor fi admise, dar doar în grupuri de maximum trei persoane.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ludovic Orban a vorbit aseară, la B1 TV, despre relaxarea măsurilor după data de 15 mai.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„Anunţul preşedintelui este clar. Se vor elimina restricţiile la libera circulaţie. Cetăţenii se vor putea mişca liber, vor putea ieşi din casă. Această măsură se aplică tuturor cetăţenilor, inclusiv a celor de peste 65 de ani. Sigur că vor trebui respectate nişte reguli, reguli de distanţare fizică, să nu stea în grupuri mai mari de 3 persoane, să poarte mască. Să poarte măşti la birou, spații comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă”, a spus Orban.

Totodată, Orban a anunțat că, după data de 15 mai, hotelurile se vor redeschide, însă în privința restaurantelor autoritățile fac încă analize pentru a stabili dacă acestea pot relua activitatea.

Premierul a spus că momentan nu se vor deschide restaurantele şi că Executivul face o analiză serioasă pentru a vedea ce riscuri există în cazul în care acestea vor fi redeschise.

„Când se vor relaxa măsurile va exista o mişcare mai mare a cetăţenilor, va exista o posibilitate de reluare cel puţin a sectorului hotelier. În ceea ce priveşte reluarea activitatii la restaurante, suntem încă într-o analiză foarte serioasă. Pentru că noi înainte să relaxam anumite măsuri facem o anchetă epidemiologică.

Nu pot să dau un orizont de timp, nu ştim când se vor redeschide. În ceea ce priveşte hotelurile, hotelurile cu siguranţă nu vor avea restricţii, hotelurile vor putea funcţiona în anumite condiţii de respectare a unor reguli prin care să se reducă la maxim posibilitatea de infectare. Asta va depinde şi de mişcarea oamenilor şi nevoia oamenilor de cazare”, a spus acesta.

Premierul a precizat că vor fi găsite soluții pentru a permite achiziționarea de măști și pentru persoanele vulnerabile sau cele cu venituri mici.

Surse: Hotnews

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419