Lucrările la autostrada Sebeș – Turda demarează în data de 10 mai
Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a declarat joi, la Alba Iulia, că lucrările la autostrada Sebeș-Turda vor demara în data de 10 mai, când se va deschide oficial șantierul de la Lotul 4, la Turda.
Acesta a mai declarat că nu există pericolul ca, din cauza contestațiilor care întârzie lucrările la loturile 1 și 2, să se piardă bani europeni: ”Se poate opta pentru fazarea lucrărilor proiectului și atunci spunem că finanțăm fazele A, B, C și apoi D, și continuă tot pe bani europeni”.
Contractele de proiectare şi execuţie pentru tronsoanele 3 şi 4 din autostrada Sebeş-Turda, au fost semnate în data de 17 aprilie 2014, cu firmele Tirrena Scavi (Italia) şi Porr (Germania).
Contractul de „Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş – Turda, Lot 3, km 41+250 – km 53+700” a fost atribuit, în urma unei licitaţii deschise, Asocierii TIRRENA SCAVI SPA – SOCIETA ITALIANA PER CONDOTTE D’ACQUA SPA şi are o valoare totală de 420,5 milioane de lei, fără TVA. Finanţarea este asigurată din fonduri europene (85%) şi fonduri de la bugetul de stat -15%, spune CNADNR.
Contractul de „proiectare şi execuţie autostrada Sebeş – Turda, Lot 4, km 53+700 – km 70+000” a fost atribuit, în urma unei licitaţii deschise, Asocierii SC PORR CONSTRUCT SRL – PORR BAU GmbH şi are o valoare totală de 470 milioane de lei, fără TVA, spune Compania de Autostrăzi.
Potrivit contractelor, cele două tronsoane de autostradă vor fi construite în 22 de luni (4 proiectare şi 18 execuţie), iar lucrările au patru ani garanţie.
Contestația formulată pentru lotul 1 a fost admisă în parte de Curtea de Apel Bucureşti care a dispus reevaluarea ofertei câştigătoare iar contestația pentru lotul 2 se află în curs de judecare, următorul termen fiind fixat pentru data de 15 mai.
Valoarea totală a investiţiei pentru construcţia celor 70 de kilometri ai întregii autostrăzi este de 1,05 miliarde dee euro, și este împărțită în patru loturi. Proiectul este finanțat 85% din Fondul de Coeziune și 15% din bugetul de stat. Având în vedere relieful zonei, contractul presupune realizarea mai multor lucrări de artă (poduri, viaducte etc), precum și cinci traversări peste râul Mureș.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii