Rămâi conectat

Actualitate

Lucrări în ritm alert pe autostrada Sibiu- Pitești: Când se va deschide circulația pe noul tronson

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări în ritm alert pe autostrada Sibiu- Pitești: Când se va deschide circulația pe noul tronson

Lucrările continuă și depășesc așteptările inițiale ale constructorilor și autorităților, iar noua autostradă din România avansează într-un ritm alert, fapt confirmat chiar de reprezentanți CNAIR.

Vești nesperate pentru șoferii care circulă des într-o anumită zonă a țării. Dacă se menține ritmul actual, circulația va fi deschisă pe un nou tronson peste doar câteva luni, nu la finalul verii 2025, cum era estimat inițial.

După exact trei ani de la deschiderea șantierului, tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu- Pitești este neașteptat de aproape de finalizare.

Citește și: RESTRICȚII de circulație pe autostrada A10, timp de 30 de zile: Se lucrează la un rost de dilatație deteriorat la nodul rutier Sebeș

Porțiunea de drum, ce are o lungime totală de 30,35 de kilometri, leagă Curtea de Argeș de Pitești. Lucrările merg înainte într-un rimt accelerat, drumul fiind realizat în proporție de 80% deja – primul strat de asfalt a fost turnat în procent de peste 90%, în timp ce la al doilea strat de asfalt turnat, procentul este de aproape 60%.

Este rezultatul eforturilor depuse de italienii de la compania WeBuild. La începutul acestui an, antreprenorul a pus în funcție pe acest tronson o nouă stație de asfalt, pe care a instalat-o în organizarea de șantier. Astfel, se produc nu mai puțin de 340 de tone de asfalt pe oră, scriu cei de la Adevărul.

Pentru sursa citată, reprezentanți ai CNAIR au precizat că, în ciuda faptului că, în contract, lucrările pe noul tronson ce face parte din autostrada Sibiu-Pitești ar fi trebuit finalizate până în august 2025, circulația va fi deschisă, cel mai probabil peste doar câteva luni.

Astfel, se va putea merge pe tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești până la începutul anului 2025.

Noul tronson include, conform proiectului, trei noduri rutiere, un viaduct, şase pasaje şi 12 poduri, plus două centre de coordonare şi întreţinere a drumurilor (la Bascov şi Curtea de Argeş).

Valoarea totală a contractului ajunge la 1,7 miliarde de lei, sumă ce nu include TVA, banii fiind asigurați prin fonduri europene nerambursabile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Sute de persoane din Alba nu au primit încă deciziile. Ce spune șefa Casei de Pensii

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Sute de persoane din Alba nu au primit încă deciziile. Ce spune șefa Casei de Pensii Ministerul Muncii a anunțat recent că a finalizat procesul de recalculare a pensiilor prin Casa Națională de Pensii Publice. Deși ministerul se laudă că recalcularea pensiilor din sistemul public a fost finalizată la timp, în realitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea