Lovitură pentru Holzindustrie Schweighofer de la FCS prin dezasocierea de companie. Ce se întâmplă cu lemnul tăiat ilegal din România
Asociaţia pentru Certificare Forestieră (The Forest Stewardship Council, FSC) a decis să revoce statutul de probaţiune al grupului austriac Schweighofer şi să se dezasocieze de companie, a anunţat organizaţia într-un comunicat publicat pe site.
„Decizia a fost luată de Consiliul Internaţional de Administraţie al FSC, după ce acesta a primit informaţii suplimentare privind o posibilă încălcare a standardelor de măsurare a lemnului, ce vor necesita o anchetă suplimentară a Politicii de Asociere, pentru a stabili amploarea şi impactul”, explică FSC în comunicat.
Asociaţia consideră că iniţierea unei anchete suplimentare nu este compatibilă cu menţinerea statului de probaţiune pentru companie, se explică în comunicat.
Consiliul a precizat că, dacă acuzaţiile se confirmă, există pericolul ca produse care nu respectă standardele şi politicile FSC să fie comercializare prin lanţuri de aprovizionare, în urma unui statut de probaţiune prelungit – o situaţie considerată inacceptabilă pentru organizaţie.
FSC a dat asigurări că recunoaşte eforturile lui Schweighofer din ultimele trei luni de a dezvolta un plan preliminar de acţiune corectivă şi încurajează compania să folosească această activitatea pentru a continua discuţiile şi a dezvolta o foaie de drum prin care să pună capăt dezasocierii.
Grupul austriac a reacționat printr-un comunicat la decizia FSC. Compania „primește decizia FSC de a se dezasocia de grup ca un prilej de a intensifica și mai mult eforturile sale de a implementa și optimiza sistemele de control pentru a asigura un lanț de aprovizionare sustenabil în România. La jumătatea lui ianuarie 2017, compania a prezentat un set de măsuri complete care au scopul de a stabili o nouă arhitectură a siguranței, fără precedent în industria forestieră din România și care depășește toate cerințele legale”, se arată în comunicat.
„FSC a aprobat planul de acțiuni al Holzindustrie Schweighofer care a fost implementat în ultimele trei luni și admite că este un punct de plecare bun pentru a continua dialogul și pentru a dezvolta un plan de reasociere. FSC a luat decizia pe baza informațiilor cu privire la posibile încălcări ale standardelor de măsurare a lemnului care i-au fost aduse în atenție în timpul perioadei de probațiune. Consiliul Director al FSC a explicat că noile investigații nu au fost compatibile cu statutul de probațiune și acest lucru a condus la dezasociere.
Având în vedere că Holzindustrie Schweighofer și-a calibrat echipamentul de măsurat și are și un sistem de conformitate care respectă foarte strict cadrul legal, aceste acuzații sunt surprinzătoare. Cu toate acestea, compania garantează FSC colaborarea totală în legătură cu investigațiile ce vor urma. Mai mult, Holzindustrie Schweighofer va face toate eforturile pentru a convinge FSC și alte părți interesate de eficiența măsurilor și de angajamentul său cu privire la practicile de afaceri sustenabile”, se mai arată în comunicat.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Economie
Anunț prelungire apeluri de selecție proiecte măsurile: M1/6B, M2/2A, M3/6A EURI, M3/6A FEADR, M6/3A
Anunț prelungire apeluri de selecție GRUPUL DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunilor de cereri de proiecte LEADER aferentă măsurilor: I.MĂSURA M1/6B-,,Dezvoltarea si modernizarea satelor din microregiunea Ţara Secașelor” Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M1/6B-07/18.10.2024-31.10.2024 Data limita pentru depunerea proiectelor: 27 noiembrie 2024. II.MĂSURA M2/2A – ,,Soluţii inovative […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii