Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO. Lovit de o mașină, un URS a fost lăsat de către autorități 12 ore pe șosea, în agonie, cu membrele fracturate. Este așteptată autorizația de la București pentru a fi ucis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lovit de o mașină, un URS a fost lăsat de către autorități 12 ore pe șosea, în agonie, cu membrele fracturate. Este așteptată autorizația de la București pentru a fi ucis

Un urs a fost lovit, sambătă seara, de un autoturism în care se aflau trei persoane, la ieșirea din localitatea Praid, județul Harghita. Deși au fost notificate de accident și că starea animalului este una gravă, autoritățile l-au lăsat așa toată noaptea.

Cu membrele fracturate, dimineața ursul s-a târât pe șosea, iar la această ora poliția și jandarmii sunt prezente la fața locului pentru a redirecționa traficul. Flancat de mașini de poliție și jandarmi, animalul a fost lăsat în continuare în agonie și „se asteaptă o decizie în ceea ce privește situația animalului grav rănit”, potrivit Agerpres.

Chestionat la B1 TV de modul în care au acționat autoritățile în cazul ursului în suferință, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a susținut că toate instituțiile au colaborat, dar că se așteaptă acum ca „autoritățile cu atribuții să intervină”.

„Asteptam ca la fata locului sa vina… mi-e dificil sa spun… ca daca se constata categoric ca animulul nu mai are nicio sansa sa supravietuiasca macar sa i se curme suferinta”, a spus Filip.

Jurnaliștii de la televiziunea citată l-au contactat apoi și pe prefectul județului Harghita, Jean Andrei, iar acesta a spus că animalul nu mai poate fi salvat și se asteaptă de la București autorizația ca el să fie ucis.

„Suntem capacitati, toate fortele sunt la fata locului, asteptam sa tranchilizam animalul sa eliberam carosabilul. Asteptam de la Bucuresti autorizatia.

Animalul s-a tarat acum dimineata sa traverseze soseaua, traficul e dirijat fara probleme. Nu poate sa fie slavat pentru ca are leziuni foarte grave. Informatia a venit destul de tarziu si noi de azi noapte am luat masuri ca sa nu fie si alte incidente”, a spus prefectul.

Purtatorul de cuvant al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, anterior, cum s-a produs accidentul.

„Persoanele din autoturism nu au fost ranite si nu au fost in pericol. Un minor a suferit un atac de panica si a fost asistat de echipajul SMURD”, a precizat Alina Ciobotariu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Judetean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, anuntase dimineata ca, in urma impactului, masina a iesit in afara carosabilului, iar ursul a fost grav rănit.

„În urma impactului, atât ursul, cât și autoturismul au părăsit partea carosabilă. Din accident nu au rezultat victime omenești, însă ursul a fost grav rănit, se pare că are membrele fracturate”, a spus Gheorghe Filip.

YouTube video

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea