Rămâi conectat

Curier Județean

Locul din Cetatea Alba Carolina, ocupat de dimineaţa până seara – GALERIE FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Cetatea Alba Carolina sah remi carti01Şah, remi, cărţi sau table sunt activităţile practicate de dimineaţa până seara în parcul din faţa Hotelului Cetate din Alba Iulia, de către persoane de vârsta a doua, a treia, dar şi de tineri ambiţioşi care-şi pun „mintea” cu cei cu mai multă experienţă.

Fie că suntem în weekend sau în timpul săptămânii, băncile de şah sunt mereu ocupate, iar de multe ori pasionaţii stau la rând pentru a „prinde” o partidă. Nu doar şahul este activitatea cu care cetăţenii oraşului se delectează şi îşi „omoară” timpul, ci şi tablele sau cărţile. Singurul lucru care le mai lipseşte este o „copertină deasupra capului”, după cum a spus astăzi un jucător de remi.

Singurul lucru care ne lipseşte este o copertină deasupra capului, să nu ne mai plouă, am fi foarte recunoscători domnului primar. Băncile de aici sunt ocupate de dimineaţa până seara, iar activităţile foarte benefice. Suntem şi noi oameni bătrâni şi nu vrem să facem pneumonie”, a spus vârstnicul în speranţa că cineva din administraţia locală se va „apleca” la doleanţele lor.

De altfel, „sportul minţii” va fi introdus ca şi materie opţională în şcoli din toamnă, pentru elevii din primii ani, întrucât Federaţia Română de Şah a semnat un acord cu Ministerul Educaţie. Astfel din toamnă avem toate şansele să vedem dispute aprinse între bunici şi nepoţi.

[nggallery id=1761]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea