Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO/FOTO. ”Mitingul solidarității”, cu persoanele evacuate din blocul Turturica din Alba Iulia și reprezentanți ai romilor de la București

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă manifestație de protest, ”Mitingul solidarității” are loc, vineri, în fața Primăriei Alba Iulia, în urma evacuării persoanelor din blocul Turturica. La ea participă și reprezentanți ai romilor de la București, între care Dana Varga, consilier de stat în Guvernul Tudose.

”Vineri o sa particip impreuna cu deputatul Daniel Vasile, secretar de stat CNCD Ilie Dinca, consilier local PSD Bumbu Niculita, presedintele AUR Alecu , la „Mitingul solidaritatii” organizat de Alianta Romilor (AUR) la primaria Alba -Iulia!
” Si noi (romii) ne-am nascut in Romania)”

” (R) – OM = cetatean Roman !!”, a joi Dana Varga.

Circa 60 de familii de romi au fost evacuate, în 10 octombrie, din blocul G2 din Alba Iulia,  care urmează să fie demolat.

Familiile care au fost evacuate au primit decizii judecătoreşti definitive şi irevocabile prin care au fost somate să evacueze locuinţele în termen opt zile.

Oamenii s-au arătat foarte nemulţumiţi că sunt evacuaţi la început de iarnă, susţinând că nu au unde să înnopteze, deşi administraţia locală le-a pus la dispoziţie un centru social.

Unii dintre protestatari au venit la miting cu taxi-ul.

Niculiță Bumbu, lider al comunității rome, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că Primăria Alba Iulia ar fi trebuit să se gândească la necazul persoanelor din blocul Turturica și să le construiască ceva, încă din anul 2010, de când nu au mai fost prelungite contractele de închiriere.

Niculiță Bumbu a mai spus că oamenii au refuzat adăpostul de la gară, pentru că această alternativă nu ar face decât să despartă familii, având în vedere că nu pot locui împreună, iar seara și dimineața trebuie să-l părăsească.

Totodată, el susține că oamenii cer un acoperiș deasupra capului, măsură la care primăria ar fi trebuit să se gândească din 2010.

O parte din ei încă dorm sub cerul liber, potrivit sursei citate.

[nggallery id=4737]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea