Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| SCANDALUL modificării PUZ-ului din cartierul Orizont: Primarul Gabriel Pleșa și locatari ai cartierului, prezenți la discuții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SCANDALUL modificării PUZ-ului din cartierul Orizont: Primarul Gabriel Pleșa și locatari ai cartierului, prezenți la discuții

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia și mai mulți cetățeni ai orașului se întâlnesc astăzi, 25 mai 2021, pentru a discuta situația modificării PUZ-ului în cartierul Orizont.

La această întrunire sunt așteptați de asemenea și investitorul care dorește ridicarea unor blocuri în acest cartier, precum și primarul Gabriel Pleșa și noul Arhitect Șef al Primăriei, Damian Alexandru Ioan.

Reamintim că, mai mulți locuitori ai cartierului Orizont din Alba Iulia, nemulțumiți de modificarea Planului Urbanistic Zonal care a fost votată în ședința ordinară din 30 martie, a Consiliului Local, au formulat o petiție către autorități.

CITEȘTE ȘI: SCANDAL în cartierul Orizont din Alba Iulia: O firmă vrea să ridice BLOCURI într-un cartier de case

Potrivit autorilor acestui document, motivul înaintării unei astfel de petiții este că „se poate observa cu ușurință că se dorește eliminarea SINGURULUI spațiu verde prevăzut pentru cartierul Orizont și înlocuirea acestuia împreună cu un întreg UTR reglementat prin PUG în zona L3 (locuințe individuale și colective cu regim de înălțime P, P+1, P+1+M). Această modificare generează poluare, aglomerarea rețelelor stradale și tehnico-utilitare.

Totodată produce o diminuare a gradului de confort la nivelul cartierului de case, schimbând fundamental calitatea locuirii din vecinătate. Considerăm că prin modificarea regimului de înălțime la clădirilor şi construirea unor imobile locuințe colective (P+2 și P+3) sunt afectate drepturile noastre la respectarea vieţii private şi a familiei, drepturi care sunt protejate de Constituția României şi pe care autorităţile sunt obligate să le respecte şi să le protejeze.

Potrivit Planului Urbanistic General aprobat iniţial, se stabilea pentru aceasta zonă, dezvoltarea unui cartier de locuinţe individuale şi locuințe colective mici, cu regim redus de înălţime (P+1, P+M), care să permită proprietarilor un confort urbanistic, cu locuinţe aerisite, care să asigure proprietarilor respectarea intimităţii în locuinţe şi curţile aferente proprietăţilor şi să mențină între locuitori raporturi de buna vecinătate.”

Documentul integral poate fi consultat AICI

Astfel, locuitorii cartierului din Alba Iulia își exprimă nemulțumirea față de eventualele construcții noi care ar putea apărea în acesta, care, după părerea lor, ar dăuna calității vieții.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea