Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| SCANDAL în cartierul Orizont din Alba Iulia: O firmă vrea să ridice BLOCURI într-un cartier de case

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 27 aprilie, în cadrul Consiliului Local Alba Iulia, proiectul de Hotărâre privind construirea unui bloc în cartierul Micești din Alba Iulia a fost respins.

Potrivit autorilor unei petiții în acest sens, motivul înaintării unei astfel de petiții este că „se poate observa cu ușurință că se dorește eliminarea SINGURULUI spațiu verde prevăzut pentru cartierul Orizont și înlocuirea acestuia împreună cu un întreg UTR reglementat prin PUG în zona L3 (locuințe individuale și colective cu regim de înălțime P, P+1, P+1+M). Această modificare generează poluare, aglomerarea rețelelor stradale și tehnico-utilitare.

Totodată produce o diminuare a gradului de confort la nivelul cartierului de case, schimbând fundamental calitatea locuirii din vecinătate. Considerăm că prin modificarea regimului de înălțime la clădirilor şi construirea unor imobile locuințe colective (P+2 și P+3) sunt afectate drepturile noastre la respectarea vieţii private şi a familiei, drepturi care sunt protejate de Constituția României şi pe care autorităţile sunt obligate să le respecte şi să le protejeze.

Potrivit Planului Urbanistic General aprobat iniţial, se stabilea pentru aceasta zonă, dezvoltarea unui cartier de locuinţe individuale şi locuințe colective mici, cu regim redus de înălţime (P+1, P+M), care să permită proprietarilor un confort urbanistic, cu locuinţe aerisite, care să asigure proprietarilor respectarea intimităţii în locuinţe şi curţile aferente proprietăţilor şi să mențină între locuitori raporturi de buna vecinătate.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba! Biroul Electoral Central a deființat astăzi, prin hotărârea nr. 34, constituirea Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 1 Alba și a birourilor de circumscripție municipale, orășenești și comunale din Județul Alba. Practic întreaga procedură de constituire a birourilor electoarele din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea