Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Filosoful Horia – Roman Patapievici , prezent la Sala Unirii din Alba Iulia pentru a susține conferința „Sufletul Românesc și tradiția”

Bera Larisa

Publicat

în

LIVE VIDEO | Filosoful Horia – Roman Patapievici , prezent la Sala Unirii din Alba Iulia pentru a susține conferința „Sufletul Românesc și tradiția”

Astăzi, 7 septembrie 2024, începând cu ora 16.00, filosoful Horia – Roman Patapievici este prezent la Sala unirii din Cetatea Alba Carolina prentru a susține conferința intitulată „Sufletul Românesc și tradiția”, la invitația companiei Jidvei.

Citește și: Numele unui filosof care a sfârșit tragic la Aiud, în temnițele comuniste, șters de pe frontispiciul unui liceu. A fost decorat de Carol al II-lea și de Regele Mihai I

Printre invitația se numără Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească „ICOANE“ al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, instruit şi condus de către prof. univ. dr. Ioan Bocşa.

„Va fi o întâlnire revelatoare, plină de emoție și cântec autentic, pe parcursul căreia vom descoperi legătura profundă dintre spiritualitatea tradițională și cultura contemporană și modul în care conștiința ancestrală ne modelează identitatea și viitorul” au transmis organizatorii.

„Valorile trecutului există în prezent numai prin intermediul felului în care trecutul trăiește în cultura de azi. Numai prezentul poate face trecutul să fie viu”- Horia-Roman Patapievici

Horia-Roman Patapievici născut la data de 18 martie 1957 în București, este un scriitor, fizician, filosof și eseist român contemporan.

Acesta a fost producător TV a două spectacole pentru TVR Cultural:

-„Idei în libertate” (2002-2005) (Premiul Consiliului Național al Audiovizualului, CNA, pentru cea mai bună emisiune culturală a anului 2003; Marele Premiu al Asociației profesioniștilor de televiziune, APTR, 2004)
-„Înapoi la argument” (2006)

Începând cu anul 2004, Patapievici este director al unei reviste culturale, Idei în dialog, publicat de Academia Cațavencu.

În 17 martie 2012, Universitatea de Vest i-a oferit lui H.R.Patapievici distincția de Doctor Honoris Causa.

Alte titluri:

-Membru al Uniunii Scriitorilor din România
-Membru fondator al Grupului de cercetare Fundamentele Modernității Europene
-Membru de onoare al Institutului Ludwig von Mises

Cele mai importante scrieri ale sale sunt:

-Cerul văzut prin lentila (Premiul pentru eseu al editurii Nemira, 1993; Premiul Uniunii Scriitorilor, 1995), Nemira, 1995, 1996, 1998; Polirom, 2002;
-Zbor în bătaia săgeții. Eseu asupra formării, Humanitas, 1995, 1996, 1997, 1998; trad. engl, CEU Press, 2002;
Politice, Humanitas, 1996, 1997, 1998;
-Omul recent (Remarks on the Recentness in Man), Humanitas, București, 2001.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un minor de 12 ani, din Alba Iulia, a ajuns la spital cu răni grave după ce o bară de fotbal i-a căzut pe mână. În ce stare se află băiatul

Bera Larisa

Publicat

în

Un minor de 12 ani, din Alba Iulia, a ajuns la spital cu răni grave după ce o bară de fotbal i-a căzut pe mână. În ce stare se află băiatul În data de 4 septembrie, un minor de 12 din Alba a ajuns la spital cu răni grave după ce o bară de fotbal […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea