Rămâi conectat

Actualitate

LIVE VIDEO| Citirea proclamației încoronării Regelui Ferdinand I la Sala Unirii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Citirea proclamației încoronării Regelui Ferdinand I la Sala Unirii din Alba Iulia

La Alba Iulia au loc astăzi, 15 octombrie 2021, manifestări cultural-artistice care vor marca debutul Anului Centenarului Încoronării. Anul 2022 va fi astfel anul în care se va sărbători împlinirea a 100 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, eveniment care a avut loc la Alba Iulia.

Manifestările de la Alba Iulia vor debuta în Piața Cetății cu o expoziția de fotografie „Majestatea Sa Regele Mihai I și Încoronarea de la 15 octombrie 1922”, urmată apoi de un moment de restituire istorică, respectiv prezentarea „Proclamației Încoronării Regelui Ferdinand” și interpretarea Imnului Regal de către Fanfara Județului Alba, moment care se va desfășura pe esplanada de vest a Sălii Unirii.

La ora 12:00 va avea loc slujba Te Deum în Catedrala Încoronării din Alba Iulia, iar apoi, în Sala Unirii, va avea un nou moment intitulat sugestiv ,,restituiri”, respectiv prezentarea exponatului lunii de către Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia și a lucrării muzicale „Marșului Încoronării”, piesă care a fost scrisă inițial pentru interpretare vocală și de aproape 100 de ani nu a mai fost interpretată în public.

Orchestrația prezentată în cadrul evenimentului, de la Sala Unirii, poartă semnătura artistului Alexandru Pal, este scrisă pentru nai și orchestră de cameră și va fi în primă audiție. Concert cameral extraordinar susținut de Orchestra de Cameră a Județului Alba va continua cu interpretarea unor lucrări celebre scrise de Andrei Mureșanu, Eduard Hubsch și Ciprian Porumbescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024: Majorarea tarifelor pentru elevii care nu au promovat examenul maturității la prima încercare.

Bera Larisa

Publicat

în

Bacalaureat 2024: Majorarea tarifelor pentru elevii care nu au promovat examenul maturității la prima încercare. Ministerul Educației a anunțat majorarea tarifelor privind probele examenului de Bacalaureat, încă de la începutul anului. Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze probele examenului maturității din prima încercare în 2024 vor trebui să achite o taxă mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea