Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

LISTA cu substanțele care te pot îmbolnăvi grav, întocmită de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O listă cu 116 substanţe şi activităţi care te pot îmbolnăvi grav a fost întocmită de Agenția Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului.

Iată câteva dintre acestea:

*Țigările

În fruntea acestei liste regăsim tutunul. Practic, fumatul este cea mai cunoscută expunere la cancer. În plus, și fumatul pasiv se află pe lista întocmită de către Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului.

Despre fumatul pasiv se știe că poate provoca risc de cancer pulmonar, afecţiuni ale inimii, accident vascular cerebral și boli pulmonare obstructive cronice.

*Băuturile alcoolice

Cei care obișnuiesc să consume frecvent băuturi alcoolice au un risc crescut de a face cancer de mai multe tipuri: la sân, colorectal, laringe, cancer la ficat, esofag, cavitatea bucală şi cancer la faringe.

*Carnea procesată

De asemenea, și cei care obișnuiesc să mănânce carne procesată riscă să facă cancer.

*Unele plante

Pe această listă se află și plantele care conţin acid aristolohic. Acestea pot porvoca boli de rinichi şi cancer al tractului urinar. Una dintre aceste plante se numește mărul-lupului.

*Un anumit tip de pește

Este bine de știut că și peştele sărat în stil chinezesc poate provoca această boală gravă. Mai exact, persoanele care consumă acest tip de pește au un risc crescut de cancer nazal şi de cancer la faringe.

*Arsenicul din apa potabilă

Este vorba despre un chimic extrem de toxic utilizat în crearea de aliaje pentru industria manufacturieră, poate ajunge în apa potabilă, în special în apele freatice. Arsenicul cauzează cancer de piele şi are o legătură cu cancerul de ficat, plămâni, rinichi, şi cancerul de la vezica urinară.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea