LISTA cu substanțele care te pot îmbolnăvi grav, întocmită de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului
O listă cu 116 substanţe şi activităţi care te pot îmbolnăvi grav a fost întocmită de Agenția Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului.
*Țigările
În fruntea acestei liste regăsim tutunul. Practic, fumatul este cea mai cunoscută expunere la cancer. În plus, și fumatul pasiv se află pe lista întocmită de către Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului.
Despre fumatul pasiv se știe că poate provoca risc de cancer pulmonar, afecţiuni ale inimii, accident vascular cerebral și boli pulmonare obstructive cronice.
*Băuturile alcoolice
Cei care obișnuiesc să consume frecvent băuturi alcoolice au un risc crescut de a face cancer de mai multe tipuri: la sân, colorectal, laringe, cancer la ficat, esofag, cavitatea bucală şi cancer la faringe.
*Carnea procesată
De asemenea, și cei care obișnuiesc să mănânce carne procesată riscă să facă cancer.
*Unele plante
Pe această listă se află și plantele care conţin acid aristolohic. Acestea pot porvoca boli de rinichi şi cancer al tractului urinar. Una dintre aceste plante se numește mărul-lupului.
*Un anumit tip de pește
Este bine de știut că și peştele sărat în stil chinezesc poate provoca această boală gravă. Mai exact, persoanele care consumă acest tip de pește au un risc crescut de cancer nazal şi de cancer la faringe.
*Arsenicul din apa potabilă
Este vorba despre un chimic extrem de toxic utilizat în crearea de aliaje pentru industria manufacturieră, poate ajunge în apa potabilă, în special în apele freatice. Arsenicul cauzează cancer de piele şi are o legătură cu cancerul de ficat, plămâni, rinichi, şi cancerul de la vezica urinară.
Sursa: realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
19 noiembrie 1882, se năștea Aurel Vlaicu, unul dintre pionierii aviației mondiale: „Patru metri erau pentru mine un record”
19 noiembrie 1882, se năștea Aurel Vlaicu, unul dintre pionierii aviației mondiale: „Patru metri erau pentru mine un record” “Bucuria cea mai mare însă, am simţit-o când am zburat pentru prima oară la Cotroceni. Nu m-am ridicat atunci mai sus de patru metri. Cu toate acestea nici Alpii nu mi-i închipuiam mai înalţi ca înălţimea […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată