LISTA cu substanțele care te pot îmbolnăvi grav, întocmită de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului
O listă cu 116 substanţe şi activităţi care te pot îmbolnăvi grav a fost întocmită de Agenția Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului.
*Țigările
În fruntea acestei liste regăsim tutunul. Practic, fumatul este cea mai cunoscută expunere la cancer. În plus, și fumatul pasiv se află pe lista întocmită de către Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului.
Despre fumatul pasiv se știe că poate provoca risc de cancer pulmonar, afecţiuni ale inimii, accident vascular cerebral și boli pulmonare obstructive cronice.
*Băuturile alcoolice
Cei care obișnuiesc să consume frecvent băuturi alcoolice au un risc crescut de a face cancer de mai multe tipuri: la sân, colorectal, laringe, cancer la ficat, esofag, cavitatea bucală şi cancer la faringe.
*Carnea procesată
De asemenea, și cei care obișnuiesc să mănânce carne procesată riscă să facă cancer.
*Unele plante
Pe această listă se află și plantele care conţin acid aristolohic. Acestea pot porvoca boli de rinichi şi cancer al tractului urinar. Una dintre aceste plante se numește mărul-lupului.
*Un anumit tip de pește
Este bine de știut că și peştele sărat în stil chinezesc poate provoca această boală gravă. Mai exact, persoanele care consumă acest tip de pește au un risc crescut de cancer nazal şi de cancer la faringe.
*Arsenicul din apa potabilă
Este vorba despre un chimic extrem de toxic utilizat în crearea de aliaje pentru industria manufacturieră, poate ajunge în apa potabilă, în special în apele freatice. Arsenicul cauzează cancer de piele şi are o legătură cu cancerul de ficat, plămâni, rinichi, şi cancerul de la vezica urinară.
Sursa: realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi Anual, la data de 18 decembrie este celebrată Ziua minorităților naționale din România. În anul 1992, la această dată, a fost adoptată, prin Rezoluție a Adunării Generale a ONU, „Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci