Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Sănătatea și natură

Lista alimentelor care ne îmbătrânesc cel mai mult. Ce spun specialiștii

Ziarul Unirea

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Specialiştii au alcătuit o listă a alimentelor care ne îmbătrânesc cel mai mult. Unele alimente își pun amprenta atât asupra organismului uman cât și asupra aspectului exterior.

imbatranire alimente“Ridurile sunt legate de expresie, dar şi de alimentaţie. S-a dovedit că cei care au o dietă nesănătoasă accelerează procesul de îmbătrânire a pielii, dar şi a organelor”, precizează Bogdan Guinea, consultat în nutriţie şi medicină de urgenţă la Cabinetul Medical MC2 din Capitală. Mai exact, alimentele nesănătoase, dar şi consumul în exces al nutrienţilor de care organismul are nevoie determină o dietă necorespunzătoare, care la rândul ei poate declanşa inflamaţia tubului digestiv. “Această inflamaţie poate deveni cronică (cum se întâmplă în cazul intoleranţelor alimentare) şi poate determina reacţii ale tuturor organelor corpului, ceea ce duce la accelararea procesului de îmbătrânire”, avertizează specialistul citat de Doctorulzilei.ro.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Printre aceste alimente se numără:

  1. Chipsurile, cartofii prăjiţi – orice este prăjit în ulei este plin de grăsimi nocive pentru organism, cu atât mai mult cartofii, care „acţionează ca un burete, absorbind cantităţi mari de ulei”, explică nutriţionistul.
  2. Produsele de patiserie – acestea dăunează din cauza conţinutului de făină, acizi graşi şi zahăr în exces.
  3. Hot dog-ul, şunca, pepperoni (salam condimentat italienesc) – orice tip de carne procesată are valoare scăzută, conţine acizi saturaţi în exces şi nitraţi, ambii contribuind la procesul inflamator.
  4. Carnea roşie – este principala sursă de acizi graşi saturaţi, care în lipsa acizilor nesaturaţi (de tip omega 3), provoacă un dezechilibru în corpul uman.
  5. Alcoolul – “150-250 de mililitri de vin pe zi previn bolile cardiovasculare”, adaugă nutriţionistul Bogdan Guinea. Cantităţi mai mari pot cauza apariţia bolilor de ficat (inclusiv a cirozei) şi vă pot îmbătrâni prematur. O cercetare relevă că, pentru a ne proteja, două zile pe săptămână ar trebui să nu consumăm băuturi alcoolice.

Sursa Gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară

Ziarul Unirea

Published

on

Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea