Rămâi conectat

Ştirea zilei

LISTA| Alegeri interne PNL: Județul Alba trimite „la atac” aproape 150 de delegați la București, pentru bătălia Orban vs Cîțu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alegeri interne PNL: Județul Alba trimite „la atac” aproape 150 de delegați la București, pentru bătălia Orban vs Cîțu

Toate organizațiile județene PNL din țară au primit lista cu norma de reprezentare la Congresul partidului care va avea loc în 25 septembrie, în vederea alegerii noii conduceri a PNL, conform informațiilor G4Media.

Comisia de Organizare a Congresului le-a transmis liderilor de filiale și o serie de recomandări, în ce privește criteriile pentru desemnarea celor 5.000 de delegați care vor fi trimiși să voteze la Congres.

Fiecare filială are teremen până în 15 septembrie să încheie și să transmită la centru listele cu delegații desemnați

Conform recomandărilor Comisiei de Organizare a Congresului, delegații trebuie aleși în funcție de „performanță” (primari, viceprimari, consilieri locali și județeni), precum și după criteriul „reprezentativității” (lideri ai organizațiilor de tineret, femei, seniori). În recomandare se mai face trimitere și la respectarea condițiilor de pandemie, având în vedere amploarea evenimentului.

CITEȘTE ȘI: REZULTATELE alegerilor din PNL Alba. Care este noua conducere a partidului în județul Alba

Potrivit regulamentului, fiecare filială PNL va trimite un anumit număr de „delegați aleși” (în conformitate cu ultimele rezultate electroale) și un număr de delegați de drept (format din parlamentari și lideri din organizațiile județene de partid).

Conform normei de reprezentare, Organizația Bihor (care tocmai și-a anunțat sprijinul pentru Ludovic Orban) va trimite la Congres cei mai mulți delegați, respectiv 191 de membri (176 delegați aleși și 15 delegați de drept). După Bihor, organizația PNL Cluj va trimite 180 de delegați (dintre care 162 aleși și 18 delegați de drept). În privința Clujului, conducerea organizației liberale în frunte cu Emil Boc și-au asumat susținerea pentru Florin Cîțu, însă vor exista mulți delegați din tabăra ministrului clujean al Agriculturii, Adrian Oros, care vor vota pentru Ludovic Orban, inclusiv dintre primari. De altfel, Oros se numără printre cei care au semnat moțiunea lui Ludovic Orban.

Printre organizațiile PNL care vor trimite peste 100 de delegați reamintim: Prahova (170), Sibiu (154), Iași (147), Alba (146), Giurgiu (145), Constanța (144), Suceava (142), Teleorman (141), Ilfov (138) Timiș (133), Dolj (132), Brașov (128), Arad (128), Vrancea (121), Mehedinți (113), Caraș Severin (113), Dâmbovița (111).

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea