Rămâi conectat

Economie

Lipsa caietului de agromediu poate duce la sancţionarea fermierilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Conducerea Centrului Judeţean Alba al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Alba a făcut unele precizări referitoare la acordarea sprijinului pentru măsurile de agromediu.
Felicia Hondola, directorul APIA Alba, a arătat că, potrivit Ordinului MADR nr. 20/26.01.2011 pentru aprobarea sistemului de sancţiuni pentru Măsurile 211 – Sprijin pentru zona montană defavorizată”, 212 – „Sprijin pentru zone defavorizate – altele decât zona montană” şi 214 – „Plăţi de agromediu” din PNDR 2007-2013, publicat în Monitorul Oficial nr. 20/17.02. 2011, fermierul trebuie să ţină o evidenţă a activităţilor agricole corelate cu implementarea cerinţelor de agromediu (caietul de agromediu) pe o perioadă de 5  ani începând de la data la care a semnat angajamentul cu APIA.
Toate înscrisurile trebuie actualizate ori de câte ori se realizează activităţi legate de angajamentul de agromediu asumat. Fermierul trebuie să păstreze acest caiet cu înregistrările făcute, pe toată perioada angajamentului, pentru toate campaniile începând cu anul în care s-a semnat angajamentul şi 3 ani după încheierea acestuia, iar în cazul unui control din partea APIA, dar şi a altor organisme de control abilitate, fermierul trebuie să-l prezinte inspectorilor pe teren. „Potrivit aceluiaşi act normativ, lipsa caietului de agromediu (pe anul în curs şi anii precedenţi), dar şi necompletarea sau prezentarea incompletă a acestuia atrag după sine sancţionarea fermierului, sancţionare care poate ajunge până la excluderea de la plată pe pachet sau măsură şi, în plus, returnarea tuturor sumelor primite în anii anteriori”, a accentuat directoarea Felicia Hondola. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Schimbări fiscale majore după alegeri: Impozitare progresivă, eliminarea facilităților în IT și reduceri ale burselor pentru elevi

Bera Larisa

Publicat

în

Schimbări fiscale majore după alegeri: Impozitare progresivă, eliminarea facilităților în IT și reduceri ale burselor pentru elevi Guvernul se pregătește pentru un val de noi taxe care ar putea intra în vigoare anul viitor. Măsurile propuse, discutate astăzi în cadrul coaliției, vor fi adoptate după alegeri. Printre acestea se numără impozitarea progresivă a salariilor, eliminarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea