Rămâi conectat

Economie

Linie Verde pentru românii din Spania

Publicat

în

Guvernul a alocat 275.000 de lei pentru înfiinţarea liniei de telefon dedicate românilor din Spania. În prezent, peste 800.000 de români locuiesc şi muncesc în această ţară, însă Spania a restricţionat accesul românilor pe piaţa muncii până la finalul anului următor. Potrivit HG 815/2011, MAE a primit 87.000 de lei pentru finanţarea unor cheltuieli pentru achiziţionarea serviciilor de comunicaţii necesare funcţionării centrului de răspuns. De asemenea, pentru Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost alocată suma de 188.000 lei, fondurile fiind destinate finanţării unor cheltuieli pentru furnizarea de echipamente şi logistică necesare înfiinţării unui serviciu de centru de răspuns cu apelare prin linie telefonică şi poştă electronică, prin care să se ofere informaţii şi consiliere lucrătorilor români din Spania şi celor care doresc informaţii despre noile reglementări privind piaţa muncii din Spania. Astfel, cetăţenii români care lucrează în Spania, dar şi cei care vor căuta un loc de muncă în Peninsula Iberică, vor avea posibilitatea de a semnala la Linia Verde eventualele abuzuri. Totodată, ei pot adresa întrebări şi pot solicita explicaţii punctuale cu privire la restricţiile impuse românilor, pe piaţa muncii din Spania. Comisia Europeană a aprobat, în data de 11 august 2011, cererea Spaniei de a restricţiona piaţa forţei de muncă pentru lucrătorii români până la 31 decembrie 2012. Aceste măsuri se aplică activităţilor din toate sectoarele şi regiunile. Cu toate acestea, restricţiile nu-i afectează pe cetăţenii români care sunt deja activi pe piaţa forţei de muncă din Spania. (A.D.T.)

Publicitate

Economie

Comunicat de presă privind lansarea proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Cîmpeni”

Publicat

în

Comunicat de presă

Electrica Furnizare Discount

Proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Cîmpeni”, cod MySMIS 123734, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către UAT Oraș Cîmpeni și are o valoare totală de 21,686,077.99 lei, din care 18,099,875.28 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru. Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 27.05.2021 – 31.12.2023.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea calității vieții locuitorilor din Orașul Cîmpeni, prin derularea de intervenții la nivelul Școlii Generale, respectiv Muzeul Avram Iancu, cât și prin modernizarea străzii Horea.

            Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Modernizarea și extinderea Școlii Generale, prin realizarea lucrărilor de reabilitare, recompartimentare, termoizolare, dotare.
  • Reabilitarea și mansardarea clădirii Muzeului Avram Iancu, prin realizarea lucrărilor de reabilitare, izolare, modernizare instalații, dotare.
  • Adaptarea infrastructurii pentru utilizarea de către persoanele cu dizabilități, prin realizarea rampelor de acces, montarea ascensoarelor, achiziționarea dotărilor specifice, implementarea unor măsuri suplimentare față de standardele legale.
  • Îmbunatățirea infrastructurii fizice de bază, prin modernizarea străzii Horea.
  • Utilizarea eficientă a resurselor, prin echiparea cu panouri solare, utilizarea corpurilor de iluminat LED.
Citește mai mult

Economie

Anunț finalizare implementare proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” – beneficiar AGRO-MONTANA S.R.L

Publicat

în

Comunicat de presă

AGRO-MONTANA S.R.L. anunta finalizarea proiectul cu titlul ” Grant capital de lucru” proiect  nr RUE 796 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 23-03-2021

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea AGRO-MONTANA S.R.L.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 748.719,18 lei (valoarea totala) din care: 651.060,15 lei grant si 97.659,03 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020]

[Date de Contact]

Publicitate

AGRO-MONTANA S.R.L., cu sediul în jud. Alba, localitatea Vintu de Jos,  Str. Devei, nr. 2, ,

telefon 0788492720, înregistrată sub nr. J01/492/1994 la oficiul Registrului Comerţului,

CUI/CIF 5665552, reprezentată legal prin DARAMUS VLAD-SIMION

Citește mai mult

Economie

COMUNICAT DE PRESĂ – Lansarea proiectului „Dezvoltarea SC Eurobeton Industry SRL prin achizitia de echipamente tehnologice performante”

Publicat

în

Comunicat de presă

Electrica Furnizare Discount

Proiectul “Dezvoltarea SC Eurobeton Industry SRL  prin achizitia de echipamente tehnologice performante”, cod MySMIS 131774, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020  este implementat de către EUROBETON INDUSTRY SRL și are o valoare totală de 1074808.40 lei, din care 722560.26 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Acest proiect este prevăzut a se derula în perioada 01.07.2021 – 28.02.2022.

Obiectivul general al proiectului este cresterea competitivitatii economice a SC EUROBETON INDUSTRY SRL prin largirea gamei de servicii (lucrari de betonare) si implementarea de tehnologii moderne, asigurandu-se astfel principiile unei dezvoltari durabile si reducerea decalajelor fata de productivitatea obtinuta la nivelul Uniunii Europene, conducand in mod direct la un nivel de viata ridicat pentru personalul angajat si indirect la imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatii.

Obiectivele specifice ale proiectului

O.S.1. Consolidarea pozitiei pe piata a firmei EUROBETON INDUSTRY SRL printr-o investitie in domeniul constructiilor: achizitia de echipamente cu grad inalt de inovatie si eficienta, creand astfel premisele realizarii unei activitati profitabile, de o inalta calitate, la standarde europene.

O.S.2. Crearea a 5 noi locuri de munca in scopul eficientizarii si dezvoltarii serviciilor prestate si mentinerea lor pe o perioada de cel putin 3 ani dupa finalizarea implementarii proiectului.

O.S.3 Extinderea activitatii societatii la nivel national (local si regional) prin dezvoltarea si promovarea activitatii. Fidelizarea clientilor prin calitatea, durabilitatea, flexibillitatea si pretul serviciilor oferite, precum si imbunatatirea permanenta a calitatii serviciilor prestate.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea