Rămâi conectat

Ştirea zilei

Linie de măcinare reabilitată și repusă în funcțiune de Cupru Min, la Uzina de Preparare Dealul Piciorului din Lupșa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul propune reabilitarea și repunerea în funcțiune a liniei 1 de măcinare existentă în cadrul Uzinei de preparare Dealul Piciorului, prin înlocuirea/ repararea anumitor repere și subansamble existente care sunt deteriorate, dupa cum urmează:

-reparare sistem alimentare minereu: cuve alimentatoare, înlocuire alimentatoare, transportor cu bandă și jgheab alimentare moară semiautogenă.
-reparare sistem antrenare moară semiautogenă și moară cu bile
-înlocuire echipamente electrice
-reparații lagăre moara semiautogenă și moară cu bile-reblindare moară semiautogenă și moară cu bile
-înlocuire baterie de hidrocicloane

Capacitatea proiectată de prelucrare a unei linii de măcinare din cadrul Uzinei de Preparare (inclusiv Linia 1 de măcinare) este de 2.250.000 tone/an, respectiv 7500 tone/zi, iar capacitatea reomologată este de 5.250 tone/zi.In prezent in cadrul Uzinei de preparare Dealul Piciorului există în funcțiune 2 linii de măcinare-flotare (liniile 3 și 4).

Prin prezentul proiect se dorește punerea în funcțiune și a liniei 1 de măcinare ca o alternativă de funcționare în cazul în care una dintre celelalte două linii nu este funcțională. Pe amplasament se va funcționa cu maxim 2 linii simultan, așa cum este și în prezent.

Procesul de macinare presupune urmatoarele operatii: măcinarea umedă a minereului în două trepte (moară semi autogenă Ф 8.500 x 3.800 mm și moară cu bile Ф 5.200 x 8.000 mm) și clasarea acestuia în baterii de hidrocicloane Ф 500 mm la finețea de 75-80% clasă -0,074mm;

Apa este asigurata din râul Arieș, prin captarea de apă industrială.Apa captată din priza de apă industrială este înmagazinată în bazine cu dimensiunile 2 x 500 mc amplasate în incinta uzinei de preparare Dealul Piciorului. Apa este folosită în scop menajer în incinta uzinei de preparare.

Apele uzate menajere și tehnologice din uzina Dealul Piciorului sunt evacuate printr-un decantor Imhoff în pr. Furiilor (Mușcata).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea