Rămâi conectat

Sport

Liga 3: Metalurgistul Cugir, CSU Alba Iulia și CIL Blaj, confruntări în fața fanilor | Liderul CSM Unirea Alba Iulia, deplasare la Codlea, în ultima rundă a turului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 3: Metalurgistul Cugir, CSU Alba Iulia și CIL Blaj, confruntări în fața fanilor | Liderul CSM Unirea Alba Iulia, deplasare la Codlea, în ultima rundă a turului

Ultima etapă a turului din eșalonul terț aduce confruntări pe teren propriu pentru 3 dintre conjudețene, Metalurgistul Cugir, CSU Alba Iulia și CIL Blaj, iar liderul CSM Unirea Alba Iulia are deplasare la Codlea, în fieful „lanternei roșii”. Două dintre reprezentantele Albei evoluează vineri, iar celelalte două sâmbătă, de la ora 15.00.

*Metalurgistul Cugir (locul 8, 7 puncte) – ACS Tg. Mureș (locul 5, 10 puncte), vineri, ora 15.00, pe „Arena Cugir”.

După primul punct extern al stagiunii (2-2 la Mediaș, la finele unei confruntări palpitante), „roș-albaștrii”, cu un moral în creștere, au două partide consecutive pe teren propriu (cu ACS Tg. Mureș și Avântul Reghin), vizându-se câștigarea ambelor întâlniri pentru a urca în ierarhie. Oponenții nu au jucat etapa precedentă, amânând întâlnirea cu CSU Alba Iulia (mai mulți jucători bolnavi). La gazde absentează R. Trif și Vitinha, dar va reintra V. Popa.

*ACSM Codlea (locul 10, 3 puncte) – CSM Unirea Alba Iulia (locul întâi, 20 de puncte), vineri, ora 15.00.

O întâlnire disproporționată, între formații situate la polii opuși ai ierarhiei. „Alb-negrii” sunt considerați favoriți incontestabili, confruntarea fiind văzută ca o repetiție înaintea disputei din Cupa României cu Sepsi Sf. Gheorghe, asta chiar dacă runda precedentă adversarii au dat lovitura la Reghin și au reușit prima victorie a sezonului. Vor lipsi de la vizitatori Giurgiu (suspendat), Balaur (deces în familie), S. Ion și Roșu (accidentați). Gruparea din Cetatea Marii Uniri are 3 victorii externe în actualul sezon, fără a primi gol (10-0 golaveraj), mândrindu-se cu un parcurs extraordinar în acest an: un singur eșec (la Reghin, în mai, în penultima etapă a play-out-ului), dintr-un total de 25 de confruntări (21 de victorii și 4 remize), în campionat și competiția „KO”!

*CIL Blaj (locul 7, 10 puncte) – ACS Mediaș (locul 3, 16 puncte), sâmbătă, ora 15.00, pe „CIL Veza”.

Presiune pe formația din „Mica Romă” după seria dezamăgitoare care cuprinde 4 eșecuri din 5 întâlniri, ultimele două fiind corecții aspre (0-5 la Bistrița și 0-4 acasă cu CSM Unirea Alba Iulia). În disputa formațiilor de pe Târnava Mare, formația lui Daniel Tătar nu se poate baza pe Nicula (suspendat), Borșoi, Șerban și V. Boldea (indisponibili). Este o confruntare dificilă pentru blăjeni, în compania unui adversar imbatabil în stagiunea curentă, dar nemulțumit două cele 4 remize consecutive. Jica, Cîrstean și Maghiari, echipierii gazdelor, au îmbrăcat în trecutul apropiat tricoul medieșenilor.

*CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 14 puncte) – Avântul Reghin (locul 9, 3 puncte). sâmbătă, ora 15.00, pe „Pielarul”.

Studenții, fără probleme de efectiv, au prima șansă în compania penultimei clasate, echipă în degringoladă, cu 7 eșecuri la rând (ultimul 0-2 acasă cu ACSM Codlea)! Pentru echipa pregătită de Alin Minteuan vine o săptămână încărcată, cu 3 jocuri, la rând fiind restanța cu ACS Tg. Mureș (marți, 29 octombrie, în deplasare) și apoi derby-ul cu CSM Unirea Alba Iulia (în 2 noiembrie, tot acasă). CSU revine în circuit după două săptămâni și are o serie remarcabilă de 6 întâlniri fără eșec (14 puncte acumulate).

Foto principal: CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSU Rugby Alba Iulia, victorie la Suceava, scor 31-8, primul succes extern reușit vreodată de formația din Cetatea Marii Uniri!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Rugby Alba Iulia, victorie la Suceava, primul succes extern reușit vreodată de formația din Cetatea Marii Uniri! CSU Rugby Alba Iulia a învins în deplasare pe CSM Bucovina Suceava, scor 31-8 (7-3), în etapa a 15-a a Diviziei Naționale de Seniori (al doilea eșalon competițional). Este un rezultat important pentru formația albaiuliană, care a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea