Ziarul Unirea
 

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, solicită lămuriri la Ministerul Sănătății privind infectarea unor produse alimentare cu salmonella

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, solicită lămuriri la Ministerul Sănătății privind infectarea unor produse alimentare cu salmonella

Adresată:  Doamnei Sorina Pintea, ministrul Sănătății

De către: Deputat Ioan Dîrzu

Deputat ales în circumscripția electorală nr.1 ALBA

Obiectul întrebării: Infectarea unor produse alimentare cu salmonella

Stimată doamnă ministru,

În spațiul public a apărut o informație conform căreia un anumit tip de cereale comercializate în România a fost retras de pe rafturile magazinelor, după ce, în urma verificărilor făcute de societatea producătoare, într-o probă a fost depistată salmonella.  Anunțul a fost făcut de  Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară.

Instituţia a postat pe pagina de internet un comunicat al societății austriece, în care se menţionează că este vorba despre produsul „Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, de 500 de grame”, vândut de către Lidl România.

Ținând cont de situația de fapt descrisă și de riscul de îmbolnăvire a populației, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

  1. Există cauri înregistrate de îmbolnăvire cu salmonella, ca urmare a consumului produsului Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, de 500 de grame”?
  2. Care este riscul declanșării unei epidemii cauzate de introducerea pe piață a produsului infectat cu salmonella și eventualul consum al acestuia?
  3. Care sunt procedurie și măsurile pe care le ia Ministerul Sănătății în scopul prevenirii unei astfel de epidemii cu salmonella?
  4. Cum vor fi sancționați cei care au permis introducerea pe piață a unui produs infectat cu salmonella, deși puteau și trebuiau să verifice calitatea lui?

Cu deosebită considerație,

Deputat

Ioan Dîrzu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Respect 19 martie 2018 at 15:49

Felicitări domnule Dirzu, ca puneți întrebări și răspundeți cu promtitudine, va pasa de cetățenii pe care ii reprezentați și nu dezamăgiți oamenii care v.au acordat votul de încredere.

liberalu` pe stil....nou 19 martie 2018 at 17:14

E bine ca intrebi ! Da`…raspunsu` cand vine ? Haaa…???

Reka 21 martie 2018 at 10:29

procedurile sunt cunoscute si aplicate de multi ani inainte, goagal va poate lamuri fara sa mai faceti circul interpelarii asupra unui lucru simplu si cunoscut

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...