Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, solicită lămuriri la Ministerul Sănătății privind infectarea unor produse alimentare cu salmonella

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, solicită lămuriri la Ministerul Sănătății privind infectarea unor produse alimentare cu salmonella

Adresată:  Doamnei Sorina Pintea, ministrul Sănătății

De către: Deputat Ioan Dîrzu

Deputat ales în circumscripția electorală nr.1 ALBA

Obiectul întrebării: Infectarea unor produse alimentare cu salmonella

Stimată doamnă ministru,

În spațiul public a apărut o informație conform căreia un anumit tip de cereale comercializate în România a fost retras de pe rafturile magazinelor, după ce, în urma verificărilor făcute de societatea producătoare, într-o probă a fost depistată salmonella.  Anunțul a fost făcut de  Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară.

Instituţia a postat pe pagina de internet un comunicat al societății austriece, în care se menţionează că este vorba despre produsul „Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, de 500 de grame”, vândut de către Lidl România.

Ținând cont de situația de fapt descrisă și de riscul de îmbolnăvire a populației, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

  1. Există cauri înregistrate de îmbolnăvire cu salmonella, ca urmare a consumului produsului Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, de 500 de grame”?
  2. Care este riscul declanșării unei epidemii cauzate de introducerea pe piață a produsului infectat cu salmonella și eventualul consum al acestuia?
  3. Care sunt procedurie și măsurile pe care le ia Ministerul Sănătății în scopul prevenirii unei astfel de epidemii cu salmonella?
  4. Cum vor fi sancționați cei care au permis introducerea pe piață a unui produs infectat cu salmonella, deși puteau și trebuiau să verifice calitatea lui?

Cu deosebită considerație,

Deputat

Ioan Dîrzu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea