Rămâi conectat

Ştirea zilei

Licitație de peste 13 milioane de lei pentru reabilitarea termică a unor clădiri din Alba Iulia

Publicat

în

Primăria Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția unor lucrărilor privind creşterea performanței/eficienței energetice a mai multor blocuri de locuințe din municipiu

Mai multe blocuri situate pe Bulevardele Transilvaniei, Revoluției 1989, și strada Cloșca vor fi în curând reabilitate termic, printr-un proiect de peste 13,3 milioane de lei.

Lot 2.1„Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Alba Iulia – Bloc 14A și Bloc 13B” – valoare estimată 3.375.462,50 lei fără TVA;

Electrica Furnizare Discount

Lot 2.2„Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Alba Iulia – Bloc MV1-MV7” – valoare estimată 3.321.126,81 lei fără TVA;

Lot 2.3 „Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Alba Iulia – Bloc MV2-MV12 – valoare estimată 4.948.516,37 lei fără TVA;

Lot 2.4 „Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Alba Iulia – Bloc CF11 – valoare estimată 1.701.400,21 lei fără TVA

Descrierea succintă a lucrărilor de intervenții:

Izolarea termică a pereților exteriori

Izolarea termică a pereților exteriori (mai puțin pereții de la rosturi), inclusiv a aticului, mai exact acoperirea pereților din sistemul de anvelopă al clădirii cu un sistem compozit compact de protecție termică.

Propunere paleta de culori pentru fațade:

•Gri foarte deschis- S0500-N, reprezentând culoarea de bază, fiind dominantă fațadei

•Gri -S 1500-N, reprezentant culoarea de mijloc ca și procentaj pe fațadă

– Maro- S4010-Y50R, reprezentând accentele fațadei, marcând în principiu balcoanele.

Înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare existente din lemn/metal aferente locuințelor, inclusiv a tâmplăriei acceselor în blocul de locuințe, cu tâmplărie din PVC pentacamerală, dotată cu fante de circulație naturală controlată a aerului între exterior și interior și geam termoizolant low-e cu rezistență termică a ansamblului de minim 0,77 R’[m2K/W].

Se vor închide balcoanele/ logiile cu tâmplărie din PVC pentacamerală și geam termoizolant low-e cu rezistență termică a ansamblului de minim 0,77 R’[m2K/W].

Pereții traforați se vor desființa și se vor închide parțial cu un parapet compus din confecții metalice și parțial cu tâmplărie PVC pentacamerala, dotată cu fante de circulație naturală controlată a aerului între exterior și interior și geam termoizolant Low-e cu strat de argon, cu rezistență termică a ansamblului de minim 0,77 R’[m2K/W]. Noul parapet va fi alcătuit din montanți, lonjeroane și mână curentă, grunduite și vopsite, vată minerală de 10 cm, închis la interior cu gips- carton și vopsea lavabilă, iar la exterior cu OSB, peste care se va aplica termosistemul. Parapeții din grilaj metalic și/sau sticlă se vor desființa și se vor reface după soluția tehnică de mai sus.

Parapeții din zidărie sau beton se vor menține și se va aplica termosistemul de la fațade.

Publicitate

Ştirea zilei

Povestea celui mai tânăr învățător din România: a început să profeseze la vârsta la care alți tineri erau încă în băncile liceului

Publicat

în

Povestea celui mai tânăr învățător din România: a început să profeseze la vârsta la care alți tineri erau încă în băncile liceului

Răzvan Gabriel Mihalache este probabil cel mai tânăr învățător din România. A împlinit 21 de ani în luna februarie a acestui an, dar a preluat prima generație de copii în urmă cu trei ani, când el însuși era un copil.

Avea 18 ani și șase luni când a intrat pentru prima dată într-o sală de clasă nu ca elev, ci ca profesor. Absolvise în vara lui 2019 Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” din Iași și cumva cariera lui fusese pecetluită încă din clasa a V-a, când părinții l-au îndrumat către acest liceu, care îi asigura o loc de muncă sigur la finalul studiilor.

Electrica Furnizare Discount

Deja cu trei ani de experiență la catedră în spate, Gabriel își aduce aminte râzând de prima lui zi de școală, ca învățător. Nu ascunde că a avut emoții, dar nici că a văzut în băiețelul din prima bancă, îmbrăcat îngrijit cu sacou și cămașă, pe el însuși, elevul care cu doar câteva luni înainte încă purta în spate rucsacul cu manuale. Mai greu a fost să capete încrederea părinților, speriați că în spatele catedrei din clasa copiilor lor se află tot un copil.

”Aveam emoții, sincer. Când am intrat în clasă prima dată, mă vedeam pe mine în bancă, atunci când eram eu elev. Se uitau ciudat la mine copiii, vă dați seama. Părinții își făceau griji când au aflat cine o să fie învățătorul copiilor lor. Dar acum am primit mesaje să mă întorc, mă apreciază”, spune Gabriel.

Din motive administrative, Gabriel nu a putut să ducă prima lui generație de elevi până în clasa a IV-a, cum s-ar fi cuvenit. Nu era titular pe post așa că s-a îngrijit de primii lui elevi doar doi ani. I-a preluat din clasa I și a rămas cu ei doar doi ani. În septembrie, anul acesta, este învățător la ”pregătitoare”, iar provocările sunt uriașe.

sursa: ziare.com / sursa foto: arhivă personală

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Publicat

în

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Într-o lume muzicală marcată de dominația comercialului și a mediocrității, „Sărbătoarea muzicii” devine o pledoarie minunată pentru un week-end lipsit de constrângerile ritmurilor care ne inundă auzul de pe toate frecvențele radiourilor.

Concertul SymPhoenix – un proiect muzical marca Phoenix, acompaniază Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Oltenia, dirijor: Bogdan Vodă – de sâmbătă seară a fost un real succes: piesa „Fată verde” nu o să îmbătrânească niciodată și continuă să le dea fiori ascultătorilor, mai ales atunci când este audiată LIVE.

Electrica Furnizare Discount

Alături de Nicu Covaci, care are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol, noua trupă Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc, mergând pe aceeași linie, cu un aer mai degrabă războinic. Noii membri ai formației au abordat numeroase sub-genuri ale rock-ului, traseul stilistic al trupei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock și ajungând la etno – rock.

Citește și: VIDEO| Bucuria din ochi l-a dat de gol pe primarul Pleșa: e mega fan Phoenix! Ce spune acesta despre trupa consacrată

Phoenix s-a întâlnit cu publicul din Alba Iulia în cadrul unui spectacol extraordinar SYMPHOENIX – împreună cu Filarmonica de Stat Oltenia, dirijor Bogdan Vodă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

În zona alunecării de teren de la Oiejdea, antreprenorul grec Aktor a turnat primul strat de asfalt. Astăzi, chiar dacă e sâmbătă se turna stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda.  Acesta va fi utilizat pentru dechiderea circulației cu retricții și limitări de viteză pentru cazul în care nu vor fi terminate în acest an toate lucrările în zona alunecării de teren.

Electrica Furnizare Discount

În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat, fiind, de departe punctul din șantier cu cea mai bună mobilizare.

La nodul rutier Teiuș, în zona pasajului rutier peste calea ferată, s-a ajuns la nivel cu umpluturile, iar în partea dinspre Turda se toarnă plăcile de racordare.

Potrivit afirmațiilor fostului ministru Drulă, făcute la postul B1: ”cineva trebuie să fie foarte-foarte rău intenționat”… pentru ca să nu se deschidă circulația rutieră pe acest lot în acest an!

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare