Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liberalii din Alba se pregătesc să adopte fugarii din PDL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Speculaţiile potrivit cărora mai mulţi membri PDL nemultumiţi de rezultatele alegerilor de la Convenţia Naţională sunt dispuşi să părăsească partidul încep să prindă contur, pe fondul unor negocieri…. secrete purtate cu partidele de opoziţie încă dinaintea congresului partidului aflat la putere, din 14-15 mai de la Bucureşti. Nemulţumirile din rândul membrilor PDL par să se fi acutizat în urma alegerilor interne, însă răbufnesc sporadic şi cu teamă, mare parte dintre aceştia fiind legaţi ombilical de bugetul de stat. Capacul peste oala sub presiune în care fierbe acum o parte a PDL a fost pus de informaţia ce a răzbătut în media potrivit căreia simpatizanţii contracandidatului lui Emil Boc, respectiv Vasile Blaga, au fost supravegheaţi operativ, ca nu cumva să se abată de la „calea cea dreaptă”. Oricum, informaţia este una cu două tăişuri, oferindu-le dizidenţilor (unii chiar membri marcanţi ai partidului portocaliu şi executanţi fideli până acum ai programelor de reformă emise de… toate guvernele Boc) un nesperat capital de imagine, transformându-i în soldaţi nepătaţi, pregătiţi de insurecţie.
Realegerea lui Emil Boc în fruntea PDL a fost picătura ce a umplut paharul pentru 4 primari PDL de comune din judeţul Alba care au decis că vor candida pe listele…. PNL Alba, la alegerile locale din 2012. Potrivit surselor noastre, încă 5 primari PD-L, printre care, cel puţin unul administrează un oraş, doresc să se alăture echipei PNL Alba, la alegerile locale din 2012, în prezent existând negocieri între aceştia şi liderii PNL Alba.
Primarii în discuţie au recunoscut însă că în momentul în care îşi vor exprima deschis noua preferinţă politică este foarte posibil ca fondurile alocate de la bugetul de stat – atâtea câte mai sunt ele în acest an – să „sece” brusc şi cu acoperire …legală. „Practicile administraţiei judeţene PD-L de a utiliza banul public, ca mijloc de presiune asupra primarilor în funcţie, ameninţaţi că nu vor primi finanţările necesare unor lucrări edilitare, îi determină să-şi exprime public decizia abia în momentul în care vor considera că cetăţenii care i-au ales nu vor avea de suferit”, ne-au transmis liberalii din Alba. Am aflat însă că săgeţile liberale au fost eliberate din arc şi urmează să se înfigă aproape în tot judeţul: în zona Sebeş, în zona Ocna Mureş şi înspre Apuseni. Dacă aceste săgeţi vor fi parate de un scut consolidat de la bugetul de stat, vom vedea. Iar primarii portocalii cu pricina vor rămâne în continuare în partidul care i-a lansat, conform îndemnului din 1989: „Alooo! Staţi liniştiţi la locurile voastre!”
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea