Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Liberalii au adoptat, aproape cu unanimitate de voturi, criteriile de integritate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liberalii au adoptat, vineri,cu o abținere și un vot împotrivă, criteriile de integritate elaborate de Comisia de unificare. De asemenea, au adoptat și modificarea statutului prin care cei desemnați să candideze la primării devin președinți unici la organizațiile locale PNL.

congres pnlÎnsă cele zece criterii nu au scapăt de critici. Vicepreședintele PNL Radu F. Alexandru a subliniat că acestea ar fi trebuit însoțite de criterii de performanță, de profesionalism și în plus a semnalat că anumite neclarități în formularea acestora le-ar putea face să-și piardă din credibilitate.

”Criteriile sunt perfectibile. criteriile de integritate ar trebui însoțite de criterii de profesionalism. Mi se pare că este o scăpare pe care trebuie să o corectăm imediat. Nu e suficient să trimitem în alegeri oameni curați, inegrii, trebuie să trimitem profesionișiti, oameni cu competență. Trebuie avut atenție asupra cestui lucru. Acum e deja târziu pentru a discuta punctual pe aceste criterii. (…) A pune lustrația pe primul loc, o problemă care acum 25 de ani era un deziderat al întregii Românii. FSN s-a opus și România este singura țară în care nu a existat o lege a lustrației. Azi pericolul național pentru România este corupția. Eu aș fi pus pe primul loc lupta împotriva corupției”, a spus Radu F. Alexandru.

Acesta a criticat și criteriul legat de plagiat, care impune existența unei hotărâri judecătorești definitive care să-l constate. De asemenea, a mai susținut că Biroul Politic Național ar fi trebuit să elaboreze și să valideze criteriile de integritate, lucru care nu s-a intamplat.

Vicepreședintele PNL a cerut de asemenea co-presedinților Vasile Blaga și Alina Gorghiu sa își asume un prag minim pe care PNL își propune să-l atingă la alegerile locale.

„Care e procentul minim pe care îl va obține partidul. Trebuie asumată o răspundere și să facem toate eforturile să fie realizat”, a mai spus Radu F. Alexandru.

Co-președintele Vasile Blaga a fost vizibil deranjat de criticile aduse de colegul său din fostul PDL, căruia i-a dat o replică privind legitimitatea criteriilor și a Comisiei de unificare.

„Te rog să treci la vot”, i-a spus Blaga tăios. (Z.U.)

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea