Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liber la redeschiderea creșelor, grădinițelor și after school-urilor: Normele au fost publicate în Monitorul Oficial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Setul de măsuri privind redeschiderea creșelor, grădinițelor și a after school-urilor a fost publicat, luni, în Monitorul Oficial, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării. Ordinul comun al celor trei miniștri, ai Educației, Muncii și Sănătății, cuprinde și obligații pentru personalul unităților, pe lângă cele de asigurarea igienei, distanțării și măsurilor sanitare.

Însă, nu toate creșele vor fi deschise și nu de marți, pentru că DSP-urile trebuie să emită autorizație, în urma unor controale, iar multe fie nu le vor primi, fie nu le vor solicita.

Ordinul publicat în Monitorul Oficial prevede normele care trebuie respectate pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor și a after school-urilor, stabilite în comun de Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Acesta prevede că părinții care vor să își trimită copiii la creșă sau grădiniță pe perioada verii trebuie să depună cereri de înscriere la sediile unităților de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar.

Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare și, ulterior, transmise autorităților publice locale. Lista unităților care vor fi deschise va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare.

Potrivit normelor, unitățile vor asigura materialul necesar individual pentru fiecare activitate recreativă: „Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale. Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri”.

Conform normelor, copiii nu au voie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea