Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Legea privind regimul drumurilor –un pas decisiv pentru normalizarea relației între administratorii de drumuri, administrațiile locale și transportatori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, 17 iunie a.c., Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, o lege mult așteptată de către administrațiile locale, de către transportatori și cu impact major asupra tot ceea ce înseamnă infrastructură rutieră națională.

Dan SimedruFaptul că această lege a primit votul final reprezintă un succes al comisiei pentru transporturi din Camera Deputaților, după 4 ani în care nu s-a ajuns la un consens între toți factorii implicați. Este rezultatul unor consultări extinse cu autoritățile statului cu atribuții în domeniu, Compania Națională de Drumuri din România, în primul rând, dar și cu asociațiile de transportatori și cu administratorii drumurilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Forma adoptată stabilește o relație corectă între toți actorii interesați: administratori de drumuri locali și județeni, administrații publice, transportatori etc. De asemenea, capitolul de sancțiuni a fost tratat cu maximă seriozitate și corelat cu realitatea, abordarea fiind una corectă, de exemplu pentru depășirea maselor maxime admise existând o marjă de 5% acceptată. Este o măsură rezonabilă care stopează abuzurile și vine în sprijinul transportatorilor.

Deputatul PNL de Alba, Dan Simedru, membru în comisia pentru transporturi a Camerei Deputaților, a participat la dezbaterile din comsie pe marginea acestei legi, având mai multe propuneri de îmbunătățire a textului care au fost adoptate prin vot atât în comisie, cât și în plen.

Am lucrat la această lege și am propus amendamente însușite de către comisie, care au adus clarificări importante în ceea ce privește raporturile între administrațiile locale și administratorii de drum. Discuțile pe care le-am avut la nivel local cu administratorii de drumuri locale și județene, dar și cu asociațiile de transportatori s-au materializat și au fost transpuse în lege. Mă bucur că cea mai mare parte a acestor solicitării au fost preluate și adoptate și le mulțumesc pentru implicare și sprijin asociațiilor de transportatori din Alba. De asemenea, țin să le mulțumesc și specialiștilor din cadrul Consiliului Județean Alba pentru colaborare și pentru modul profesionist în care au abordat această problematică”, a declarat liberalul Dan Simedru.

 

Comunicat de presă PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea