Ziarul Unirea
 

Legea pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, votată de Parlamentul României. Expresiile care vă pot duce la închisoare

Miercuri, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, cu 257 de voturi \’pentru\’ şi o abţinere.

Potrivit proiectului de lege, ‘prin antisemitism se înţelege atât percepţia referitoare la evrei, exprimată ca ură împotriva acestora, cât şi manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva evreilor, îndreptate împotriva evreilor sau ne-evreilor ori a proprietăţilor acestora, împotriva instituţiilor comunităţilor evreieşti sau lăcaşurilor de cult’.

Propunerea legislativă prevede pedepsirea cu închisoare de la 3 la 10 ani a unor fapte precum constituirea unei organizaţii cu caracter antisemit, dar şi aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unei astfel de organizaţii.

De asemenea, proiectul precizează că fapta persoanei de a promova în public, în orice mod, idei, concepţii sau doctrine antisemite constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

‘Distribuirea sau punerea la dispoziţia publicului, prin orice mijloace, de materiale antisemite constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. Confecţionarea, vânzarea, răspândirea şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri antisemite se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor antisemite. Aceste fapte nu sunt considerate infracţiuni dacă sunt săvârşite în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unor aspecte de interes public’, se arată în propunerea legislativă.

Proiectul a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.
Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Ics 21 iunie 2018 at 20:42

Bravo. Ei pot să zică orice despre oricine si noi…mucles. Drepturile omului și libertatea de exprimare aruncate la gunoi. Bine ca inventăm legi care protejează trecutul altor popoare sau etnii iar de noi…ne batem joc. Halal cozi de topor!

apoliticul 21 iunie 2018 at 21:43

Ce credeti ca a negociat dragnea cand a fost in israel ?Credeti ca sustinerea mascata a liderului PSD era gratis ?

mike 22 iunie 2018 at 4:01

De acord , ce facem cu cei ce vor sa distruga piatra de temelie a societatii ??– FAMILIA— De problema asta nu se ocupa nimeni?? din contra chiar iohanica amina pina la pastele cailor initiativa de inlocuire in constitutie — casatoria — barbat -femeie- chiar asa de prosti ne credeti domnilor –presedinte si cineva din ministerul invatamintului — puscarie pentru voi nemernicilor — a-ti dat cu piciorul in 3 milioane de cetateni si a-ti calcat constitutia tarii– –BRAVO ICS–putin spus COZI DE TOPOR tradatori de neam si tara

Georgel 26 iunie 2018 at 13:48

Ce bine e cand avem evrei in parlament

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...