Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Legea care ar putea sărăci milioane de români. Deputat: „Este măcel financiar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea care ar putea sărăci milioane de români. Deputat: „Este măcel financiar”

Guvernul Ciucă își rezolvă problemele la intrarea în anul de criză 2023 „pe spinarea IMM-urilor”, acuză deputatul REPER Cătălin Teniță. Acesta explică efectele ordonanței de guvern 16/2022 și cum poate să sărăcească milioane de români.

Deputatul explică că printre cei mai afectați se numără cei care lucrează cu drepturi de autor sau contracte part-time, chiriași sau PFA-uri.

„Efectiv ce a făcut guvernul Ciucă prin OG16/2022 este măcel financiar. Nu îi afectează mult pe cei cu bani substanțiali, sau multinaționalele. Ba chiar consultanții fiscali și-au negociat o excepție la excepție la excepție. Dar îi afectează fix pe amărâți. Microîntreprinderile de câteva persoane, contractele de muncă part-time, PFA-urile și drepturile de autor, chiriașii de apartamente”, explică Cătălin Teniță pe Facebook.

Acesta precizează că deși bugetarii au primit o creștere salarială de 10%, micii întreprinzători și cei care închiriază primesc o diminuare a veniturilor reale de 10-20%.

„E un fapt. În pragul unei crize (verificați prognoza de creștere economică a României pe 2023 la Eurostat) guvernul Ciucă își rezolvă problemele pe spinarea IMM-urilor.

Și nu mă luați cu Suedia, Canada și nivelul general al impozitelor. Aia e o discuție pe termen mai lung. Acum un milion de oameni (plus copiii aferenți) o să fie mai săraci pentru că guvernul nu face ce trebuie pe fiscal”, a mai afirmat deputatul.

În câteva săptămâni lumea va înțelege cât de gravă este situația

Cătălin Teniță a subliniat că a depus deja un proiect de lege la Senat care să elimine acele taxe puse de Guvern prin OG 16/2022 și să ofere un tratament care să încurajeze microîntreprinderile.

„Vă asigur că eu unul voi lupta cu toate mijloacele oferite de voi prin alegere pentru a elimina acele măsuri de suprataxare injustă, abuzivă. Vă jur asta! Pentru că mai mult de jumătate din cei care m-au votat, electoratul nostru de București, VA FI DRAMATIC AFECTAT de acele creșteri. Acum poate nu vă dați seama că încă e spiritul petrecerii dar în câteva săptămâni lumea va înțelege cât de gravă este situația”, a mai afirmat deputatul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea