Rămâi conectat

Actualitate

Legea antifumat se înăsprește: Interzicea fumatului în maşină, în prezenţa copiilor şi a femeilor însărciante, printre amendamentele nou adoptate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Mai toate propunerile menite să le facă viaţa mai uşoară fumătorilor au fost respinse de Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor. Au fost adoptate în schimb, toate amendamentele care nu fac altceva decât să înăsprească legea. Iniţiativa liberalului Daniel Fenechiu de a îmblânzi prevederile legii antifumat ar putea avea, în cele din urmă, efectul contrar.

Daniel Fenechiu susţine că propunerea sa de modificare a legii fumatului este necesară, fumătorii ar trebui să primească dreptul de a fuma în spaţii special amenajate.

Daniel Fenechiu, senator PNL: „Este în momentul de faţă uşor exagerată ideea de a interzice unor fumători să poată să îşi aranjeze nişte spaţii închise unde bunăoară iarna să poată să fumeze. Nu ar deranja pe nimeni”.

Liviu Dragnea: „Chiar dacă unii nu au fost fericiţi am spus că e utilă chiar dacă e o lege bună, chiar dacă este o lege dură. Poziţia mea clară că legea trebuie să rămână nemodificată. V-am făcut pe balcon loc de fumat”.

Emanuel Ungureanu, deputat USR: „Sper să transformăm încercarea de ciuntire într-o încercare de a îmbunătăţi legea anti fumat”.

În schimb, toate amendamentele propuse, care ar înăspri condiţiile în care se poate fuma, au primit susţinerea aleşilor. Unul dintre ele prevede interzicea fumatului în maşină, în prezenţa copiilor şi a femeilor însărciante.

Ana Maita, preşedinte Asociaţia Mame pentru Mame: „Avâd în vedere expunerea la substanţele toxice la fumul din tutun în condiiţile restrictive din punct de vedere al ventilaţiei specifice autovehiculelor şi imposibilitatea copiilor şi a fătului de a se apăra e datoria morală a adulţilor să îi protejeze”.

Un alt amendament care a primit sprijinul membrilor Comisiei de sănătate vizează interzicerea ţigărilor electronice în spaţiile publice închise, adică şi în restaurante.

Legea care interzice fumatul în spaţii publice a intrat în vigoare în martie anul trecut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea