Legea antifumat se înăsprește: Interzicea fumatului în maşină, în prezenţa copiilor şi a femeilor însărciante, printre amendamentele nou adoptate

 Mai toate propunerile menite să le facă viaţa mai uşoară fumătorilor au fost respinse de Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor. Au fost adoptate în schimb, toate amendamentele care nu fac altceva decât să înăsprească legea. Iniţiativa liberalului Daniel Fenechiu de a îmblânzi prevederile legii antifumat ar putea avea, în cele din urmă, efectul contrar.

Daniel Fenechiu susţine că propunerea sa de modificare a legii fumatului este necesară, fumătorii ar trebui să primească dreptul de a fuma în spaţii special amenajate.

ELIT

Daniel Fenechiu, senator PNL: „Este în momentul de faţă uşor exagerată ideea de a interzice unor fumători să poată să îşi aranjeze nişte spaţii închise unde bunăoară iarna să poată să fumeze. Nu ar deranja pe nimeni”.

Liviu Dragnea: „Chiar dacă unii nu au fost fericiţi am spus că e utilă chiar dacă e o lege bună, chiar dacă este o lege dură. Poziţia mea clară că legea trebuie să rămână nemodificată. V-am făcut pe balcon loc de fumat”.

Emanuel Ungureanu, deputat USR: „Sper să transformăm încercarea de ciuntire într-o încercare de a îmbunătăţi legea anti fumat”.

În schimb, toate amendamentele propuse, care ar înăspri condiţiile în care se poate fuma, au primit susţinerea aleşilor. Unul dintre ele prevede interzicea fumatului în maşină, în prezenţa copiilor şi a femeilor însărciante.

Ana Maita, preşedinte Asociaţia Mame pentru Mame: „Avâd în vedere expunerea la substanţele toxice la fumul din tutun în condiiţile restrictive din punct de vedere al ventilaţiei specifice autovehiculelor şi imposibilitatea copiilor şi a fătului de a se apăra e datoria morală a adulţilor să îi protejeze”.

Un alt amendament care a primit sprijinul membrilor Comisiei de sănătate vizează interzicerea ţigărilor electronice în spaţiile publice închise, adică şi în restaurante.

Legea care interzice fumatul în spaţii publice a intrat în vigoare în martie anul trecut.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...