Legea ANTIFUMAT: Primăria Alba Iulia nu intenționează să amenajeze niciun spațiu pentru fumători. Coșer: ”Angajații care au acest viciu vor trebui să și-l controleze”
Legea care interzice total fumatul în spațiile publice înschise va intra în vigoare joi, 17 martie, iar dacă unele instituții din țară au pregătit locuri special amenajate pentru fumători, cu bănci și scrumiere din metal, în afara incintei, la Primăria Alba Iulia nici vorbă de așa ceva.
Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Mihai Coșer, conducerea adminitrației locale nu intenționează să amenajeze niciun spațiu dedicat fumătorilor pe terasa clădirii, astfel că, pe durata celor opt ore de program, ”cei care au acest viciu vor trebui să ”și-l controleze”.
„Nu avem planuri și nici măcar intenția de a amenaja pe terasa acestei instituții astfel de locuri și nici în proximitatea ei. Deci cei care au acest viciu vor trebui să și-l controleze, cel puțin pentru opt ore, sau să apeleze la un mediu deschis total. Bineînțeles, asta în măsura în care timpul și atribuțiile le permit acest lucru, să-și consume viciul la o distanță rezonabilă de interioarele primăriei”, a declarat Mihai Coșer, citat de Agerpres.
Totodată, acesta a menționat că în cazul în care un angajat încalcă prevederile legii antifumat și în măsura în care există sesizări în acest sens, se va acționa conform regulamentului de funcționare internă, care specifică clar interzicerea fumatului în birouri.
„Vrem să credem că, din acest moment, vom putea fi un etalon pentru respectarea acestei legislații. Este de înțeles că vom cere în mod scris, prin notificări interne, ca gradul de responsabilitate asupra acestui subiect să fie pe măsura cerințelor în vigoare, urmând să constatăm dacă aceste reglementări sunt respectate întru totul de către angajați sau mai există derapaje pe ici, pe colo”, a conchis purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia.
Pe de altă parte, potrivit sursei citate, fumătorii vor mai avea puțin de așteptat și în ceea ce privește terasele sezoniere la Alba Iulia, deoarece, potrivit unui regulament adoptat de consilierii locali, acestea nu pot fi deschise mai devreme de 1 aprilie. (C.M.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor