Lecţii despre siguranţă şi măsuri de prim-ajutor pentru elevii din Alba Iulia şi Blaj
Potrivit IGSU Alba, pentru elevii Colegiului Tehnic “Alexandru Domşa” din Alba Iulia, ziua de astăzi a fost una specială, rolul dascălilor fiind preluat, de această dată, de către profesori “în uniformă“, reprezentaţi de specialişti ai Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba, Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi voluntarilor E.ON România.
Acţiunea se înscrie în seria celor destinate susţinerii campaniei naţionale de educare şi informare preventivă “R.I.S.C. Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale“, iniţiată în toamna anului trecut de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România.
“Cu această ocazie, elevilor din clasele a IV-a de la Colegiului Tehnic “Alexandru Domşa” din Alba Iulia, iar în urmă cu o săptămână cei ai Şcolii Gimnaziale “Toma Cocişiu” din Blaj le-au fost diseminate informaţii privind utilizarea corectă a energiei electrice şi gazelor naturale, a modului de prevenire a incendiilor, evenimentelor ce pot genera intoxicaţii cu monoxid de carbon sau electrocutări, precum şi măsurile de prim – ajutor specifice pe care aceştia trebuie să le adopte în cazul producerii unor astfel de situaţii.
Receptivitatea şi deschiderea manifestate pentru măsurile de siguranţă şi prim – ajutor ne-au oferit certitudinea că cei mici vor valorifica în mediul familial cunoştinţele acumulate pe parcursul acestei activităţi, conştienţi fiind de rolul activ deţinut în prevenirea unor situaţii grave, soldate, de multe ori, cu importante pierderi materiale şi umane.
Cele două unităţi de învăţământ din judeţul Alba care au înţeles importanţa derulării unor astfel de acţiuni educativ-preventive vor fi răsplatite cu truse de prim – ajutor şi detectoare de fum .
Scopul proiectului, implementat în judeţul Alba în luna noiembrie 2012, constă în popularizarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze, precum şi necesitatea efectuării intervenţiilor la acestea numai de către personal autorizat şi curăţarea coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată obligatoriu la începutul sezonului rece), se arată într-un comunicat remis presei de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Despre I.G.S.U.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U) a fost înfiinţat în data de 15 decembrie 2004, prin fuziunea Comandamentului Protecţiei Civile şi Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari, ca unitate subordonată Ministerului Administraţiei şi Internelor. La nivel naţional, I.G.S.U coordonează toate organizaţiile implicate în managementul situaţiilor de urgenţă, în concordanţă cu principiile existente pe plan internaţional, specifice ONU, NATO, UE şi altor organisme la care România este parte.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România”
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România” Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti și avocat, a adus în discuție recentele modificări ale codurilor CAEN din România. Într-o postare pe rețelele de socializare acesta a criticat introducerea unor […]