Rămâi conectat

Actualitate

Lecţii despre siguranţă şi măsuri de prim-ajutor pentru elevii din Alba Iulia şi Blaj

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit IGSU Alba, pentru elevii Colegiului Tehnic “Alexandru Domşa” din Alba Iulia, ziua de astăzi a fost una specială, rolul dascălilor fiind preluat, de această dată, de către profesori “în uniformă“, reprezentaţi de specialişti ai Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba, Serviciului  Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi voluntarilor E.ON România.

Acţiunea se înscrie în seria celor destinate susţinerii campaniei naţionale de educare şi informare preventivă “R.I.S.C. Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale“, iniţiată în toamna anului trecut de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România.

“Cu această ocazie, elevilor din clasele a IV-a de la Colegiului Tehnic “Alexandru Domşa” din Alba Iulia, iar în urmă cu o săptămână cei ai Şcolii Gimnaziale “Toma Cocişiu” din Blaj le-au fost diseminate informaţii privind utilizarea corectă a energiei electrice şi gazelor naturale, a modului de prevenire a incendiilor, evenimentelor ce pot genera intoxicaţii cu monoxid de carbon sau electrocutări, precum şi măsurile de prim – ajutor specifice pe care aceştia trebuie să le adopte în cazul producerii unor astfel de situaţii.

Receptivitatea şi deschiderea manifestate pentru măsurile de siguranţă şi prim – ajutor ne-au oferit certitudinea că cei mici vor valorifica în mediul familial cunoştinţele acumulate pe parcursul acestei activităţi, conştienţi fiind de rolul activ deţinut în prevenirea unor situaţii grave, soldate, de multe ori, cu importante pierderi materiale şi umane.

Cele două unităţi de învăţământ din judeţul Alba care au înţeles importanţa derulării unor astfel de acţiuni educativ-preventive vor fi răsplatite cu truse de prim – ajutor şi detectoare de fum .

Scopul proiectului, implementat în judeţul Alba în luna noiembrie 2012, constă în popularizarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze, precum şi necesitatea efectuării intervenţiilor la acestea numai de către personal autorizat şi  curăţarea coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată obligatoriu la începutul sezonului rece), se arată într-un comunicat remis presei de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Despre I.G.S.U.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U) a fost înfiinţat în data de 15 decembrie 2004, prin fuziunea Comandamentului Protecţiei Civile şi Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari, ca unitate subordonată Ministerului Administraţiei şi Internelor. La nivel naţional, I.G.S.U coordonează toate organizaţiile implicate în managementul situaţiilor de urgenţă, în concordanţă cu principiile existente pe plan internaţional, specifice ONU, NATO, UE şi altor organisme la care România este parte.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă.

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă Conform sondajului, cu 46,6% din intenția de vot la europarlamentare este alianța 46,6%, pe locul secund este AUR cu 16,7%, iar pe locul trei, Alianța Dreapta Unită cu 13,8%. Comparativ cu luna precedentă, Alianţa PSD-PNL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea