Rămâi conectat

Politică Administrație

Lansare la Alba Iulia a proiectul “10 pentru Europa”. Sunt invitați toți cei interesați de alegerile eluroparlamentare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Sub sloganul „Adu Europa acasă”, vineri, 17 ianuarie 2014, de la ora 17.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia va avea loc lansarea oficială în județul Alba a proiectului „10 pentru Europa”.

Potrivit unui comunicat remis presei de PNL Alba, “evenimentul se dorește a fi unul de popularizare a proiectului anterior amintit, fapt pentru care organizatorii (BPT TNL Alba) invită la acest eveniment toate persoanele interesate de alegerile eluroparlamentare care vor avea loc în 25 mai a.c. și de tot ceea ce înseamnă procesul de integrare a României în Uniunea Europeană.

La eveniment, moderat de prof. Adrian Simion, purtător de cuvânt PNL Alba, vor participa, printre alții: Florin Roman (vicepreședinte al Consiliului Județean Alba), Ada Rus (director executiv adjunct OIR POSDRU Regiunea Centru), Ovidiu Ciucur (membru BPN TNL), Cristian Radu (președinte TNL Alba).

„10 pentru Europa” este proiectul prin care tinerii competenţi ai României vor ajunge pe lista Partidului Naţional Liberal pentru alegerile europarlamentare din mai 2014. Proiectul este susținut de Tineretul Național Liberal și de Cluburile Studențești Liberale, cu sprijinul Partidului Național Liberal. Este un proiect interactiv de construire a unei cariere politice şi un nou standard de transparentă în selecţia candidaţilor. Prin probele variate, proiectul va perfecţiona pregătirea celor mai talentaţi tineri politicieni din România. Axat pe inovaţie, „10 pentru Europa” aduce în prim plan individul, tânărul pasionat de politică, liderul interesat de evoluţia ţării sale şi a construcţiei europene, ca factor de dezvoltare naţională.

Proiectul, al cărui site oficial este www.10pentrueuropa.ro, a fost lansat în 15 noiembrie 2013, la Bucureşti, în cadrul Congresului LYMEC. Înscrierea în proiect a tinerilor interesați se poate face până în 30 ianuarie 2014. Începând cu 15 ianuarie 2014 începe votul online. Toţi cei care s-au înscris pe site-ul www.10pentrueuropa.ro pot fi votaţi în baza unui formulare care va putea fi găsit pe site. În 15 februarie se încheie votul online. Primii clasați în ordinea voturilor merg mai departe în semifinale. Între 15 februarie şi 15 martie fiecare competitor va avea de organizat 2 evenimente locale pe teme europene. Între 15 şi 29 martie semifinaliştii vor participa la un interviu în faţa unui juriu compus din seniori şi membri ai echipei „10 pentru Europa”, în care vor explica ce politici vor avea în momentul în care vor ajunge europarlamentari. In 29 martie se anunţă cei 20 de finalişti. Aceştia vor fi aleși pe baza punctajelor făcute la interviu şi a criteriilor de organizare a evenimentele locale. În 5 aprilie are loc marea finală. Finaliştii se vor întrece în 3 probe: un test de cultură generală despre Uniunea Europeana, un discurs şi o dezbatere faţă în faţă între candidaţi. Un juriu format din seniori ai PNL va hotarî care sunt cei mai buni 10. Aceştia vor fi câștigătorii concursului şi vor fi pe lista PNL la alegerile europarlamentare.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea